Teaterdirektør tæt på fyring

Gasværkets direktør, Jon Stephensen, risikerer fyring efter ulovlig pengeoverførsel

Jon Stephensen risikerer fyring fra Gasværket. (Foto: Rikke Milling)
Jon Stephensen risikerer fyring fra Gasværket. (Foto: Rikke Milling)

Gasværkets direktør, Jon Stephensen, risikerer fyring, efter at han ulovligt har fået overført penge for en teaterforestilling til sin private konto, skriver Weekendavisen i dag.

Det drejer sig om forestillingen 'Elsk Mig i Nat', hvor Stephensen ifølge avisen personligt har modtaget 170.000 kroner fra teater-produktionsselskabet The one and only Company.

Derudover har Jon Stephensen indgået aftale om, at han personligt skal have ca. tre kroner pr. solgt billet for samme forestilling, som op mod jul spiller i Tivoli.

Årsløn på 800.000
Gasværket får årligt 16 millioner kroner i statsstøtte. Som direktør for Gasværket er Jon Stephensen underlagt statslige regler om, at han ikke må modtage penge udover de 800.000 kroner, han allerede får i årsløn.

De ulovlige pengeoverførsler granskes af advokatfirmaet Horten, og i sidste ende er det direktør for Københavns Teater Steen Pade, der skal træffe afgørelse om Stephensens videre skæbne.

Formanden for Bestyrelsen for Gasværket, jurist Annette Sadolin, kendte ikke til overførslen til Jon Stephensens private konto.

- Man kan ikke bare skønne selv, at man skal have ekstra i løn, siger Annette Sadolin til Weekendavisen. Hun afventer nu afgørelsen fra Københavns Teater.

Overførte penge til Jons private konto
Direktør Jesper Winge Leisner fra The one and only Company, som stod bag forestillingen Elsk Mig i Nat, og som overførte pengene til Jon Stephensens private konto, siger til Weekendavisen:

- Jeg kender ikke det offentlige system. Jeg havde ikke grund til at tro andet, end at alt var i orden, og at vores aftale var helt lovlig, siger Jesper Winge Leisner.

Jon Stephensen har ikke ønsket at kommentere Weekendavisens oplysninger om de ulovlige pengeoverførsler.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere