Lie Kaas: kan ikke leve af danske film

Nikolaj Lie Kaas har fået en agent i Hollywood og drømmer om store filmroller, hvor han kan tjene kassen

Nikolaj Lie Kaas er tvunget til spille idiot i Punkt1's gule dragt for at tjene lidt penge.(Foto: Rikke Milling)
Nikolaj Lie Kaas er tvunget til spille idiot i Punkt1's gule dragt for at tjene lidt penge.(Foto: Rikke Milling)
Det er lige før, danskerne kender ham bedst som den vildt nørdede medarbejder i Punkt1-reklamerne.

For Nikolaj Lie Kaas er tjansen i den gule dragt et nødvendigt onde i et land, hvor pengene langt fra er lige så store som hos de amerikanske kollegaer.

– Ja, det er jo sådan, at hvis man skal tjene penge som skuespiller i Danmark, så skal man ikke lave danske spillefilm, siger han til Cimber Sterlings magasin Flyaway.

Her lufter han også drømmen om at skifte de sølle, danske lønninger ud med de fuldfede ditto’er i Hollywood, hvor de nu ved, hvem han er, efter skurkerollen i ’Engle og dæmoner’.

– Der er helt sikkert en interesse. Og når jeg er derovre, kan jeg også mærke, at jeg ikke længere er en hr. hvem-som-helst. Folk vil gerne snakke med mig og høre om muligheden for at lave noget sammen med mig senere, siger han til magasinet.

Drømmen har resulteret i, at han har fået en agent i Los Angeles. Men han lover ikke sig selv for meget, før rollerne vitterlig står dokumenteret på en kontrakt.

– I Danmark er vi meget hurtige til at spå om internationale karrierer. Men jeg har det sådan, at måske sker det, måske sker det ikke, siger Nikolaj Lie Kaas og slår fast, at han altid vil lave danske spillefilm – de dårlige lønninger til trods.
1 af 2 Hvis der skal brød på bordet, og det skal der jo, må skuespillerne herhjemme ty til andre roller end dem i spillefilm. Nikolaj Lie Kaas spiller f.eks. hovedrollen i Punkt1s reklamer.(Foto: MOgens Flindt)
2 af 2 Nikolaj Lie Kaas er tvunget til spille idiot i Punkt1's gule dragt for at tjene lidt penge.(Foto: Rikke Milling)

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere