Laudrups nabostrid overgår fantasien

Mener dommer i Østre Landsret: Fodboldlegenden har ulovligt fældet tre træer

Gennem ti år driblede han gennem ethvert forsvar i de europæiske fodboldligaer, men nu har Michael Laudrup fundet en 73-årig modstander, han ikke så let kommer forbi.

Civilingeniør Kjeld Thomsen lader sig nemlig ikke sådan slå sig ud af sin berømte nabos meritter. Laudrup har fældet tre lindetræer, som er en del af grænsen mellem naboernes grunde, og det finder Thomsen sig ikke i.

Han trak Laudrup i retten, da træerne blev fældet for at gøre plads til fodboldlegendens nybyggeri på sin egen grund. Siden 1927 har der nemlig været en såkaldt servitut, der bekendtgør, at de nu 100 år gamle træer ikke må fældes.

Laudrup tabte og har derfor forbud mod at bygge videre på grunden.

– Dette er endnu en sag, der beviser, at sandheden faktisk overgår fantasien, konstaterede retsformanden tørt, da sagen i går skulle for Østre Landsret.

Vil have afgørelse
Michael og Siw Laudrup tabte sagen, da den blev prøvet ved retten i Lyngby i 2005. Men de tre træer er allerede fældet og huset bygget, så der er ikke meget at vinde ved at fortsætte fejden.

– Der er sat en proces i gang, og så vil vi have en afgørelse, fortæller Laudrups advokat, Jacob Monberg.

– Det sker jo, at der opstår tvister, og så får man domstolens afgørelse. Sådan fungerer det.

Føler sig overvåget
I retten forklarede Kjeld Thomsen dog, at han også generes af Laudrups nye hus, der ligger så højt i forhold til nabogrunden, at han føler sig overvåget på sin egen grund.

Det var ikke muligt at få kommentarer fra hverken Kjeld Thomsen eller hans advokat. Michael og Siw Laudrup mødte ikke op til retsmødet, men lod advokaten tale deres sag.

Hvilken af de to stridshaner, der i sidste ende får ret, finder Østre Landsret først ud af den 10. december, hvor dommen offentliggøres.

Sagen kort:

1991: Kjeld Thomsen køber sin ejendom på Vedbæk Strandvej og flytter kort efter ind.

1994: Familien Laudrup køber grunden ved siden af for 8 millioner kroner og planlægger at bygge et stort hus.

1999: Laudrups 800 kvadratmeter store villa står færdig.

2000: Planer om at bygge et legehus på kæmpegrunden vækker harme blandt naboerne, der føler sig overvåget. Laudrup får dog kommunens godkendelse til byggeriet.

2004: Laudrup udstykker sin grund og sælger den 800 kvadratmeter store villa for 28 millioner. De beholder dog noget af grunden og bygger et nyt hus på 426 kvadratmeter på denne grund.

2005: Ved et planlagt byggeri af et skur fælder Laudrup tre lindetræer i den ene række i den lille allé, der adskiller hans og Kjeld Thomsens grunde.

2005: Kjeld Thomsen får nedlagt fogedforbud mod yderligere byggeri. Det er denne dom, Michael og Siw Laudrup har anket til landsretten.

1 af 3 Michael Laudrup og fru Siw. Fodboldlegenden er tilsyneladende ikke helt nem at være nabo til - hans seneste nabostrid overgår fantasien ifølge en dommer i Østre Landsret. (Foto: Kristian Linnemann)
2 af 3 Laudrups store gamle hus midt i billedet. Det solgte han for 28 millioner kr. Cirka hvor legehuset står, ligger hans nye hus i dag – meget tæt op ad nabogrunden. Det er her, der ulovligt er fældet træer. (Foto: Martin Høien/all over press)
3 af 3 

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere