Amin Jensen i retten i dag

I dag begynder en retssag, hvor Amin Jensen kræver en kvart million i erstatning af Se og Hør - og fronterne er på forhånd trukket skarpt op

Amin Jensen og Se og Hør mødes i dag i retten på Frederiksberg. (Privatfoto)
Amin Jensen og Se og Hør mødes i dag i retten på Frederiksberg. (Privatfoto)

I Retten på Frederiksberg begynder i dag en retssag, der kan resultere i, at ugebladet Se og Hør bliver en kvart million kroner fattigere.

Det er komikeren Amin Jensen, der har trukket ugebladet Se og Hør i retten, da han er rasende over en artikel om hans ophold på Højskolen i Ubberup, hvor han fik råd og vejledning om at tabe sig.

I følge Se og Hør er sagens kerne, at Amin føler sig krænket over formuleringer som 'besat af mad', 'tyk og trist' og 'gik ned med fedmeflaget'.

Psykisk nedbrydt
Men ifølge Amin er det ikke disse formuleringer om hans overvægt, der er stridens omdrejningspunkt.

- Jeg er bestemt ikke fornærmet over at blive kaldt tyk. Det har jeg jo selv underholdt med til mine shows. Det, der er stridens kerne, er, at de skrev usandheder om mig og min familie, siger Amin Jensen til ekstrabladet.dk

Ifølge Amin Jensen er det påstande om, at han 'rejser fra kone og nyfødt datter' for at tage på kurset, og at han var 'psykisk nedbrudt' og derfor aflyste shows, der er usande.

- Det har kostet mig penge, at være blevet beskrevet som en psykisk nedbrudt person, der aflyser sine shows, siger Amin, der derfor håber at få nogle af de tabte penge tilbage i erstatning.

Latterligt lille beløb
Han er dog ikke særlig optimistisk med hensyn til muligheden for at få de krævede 250.000 kroner i kassen.

- Hvis man ser på, hvad der tidligere er blevet givet i erstatning i lignende sager, så ender det sikkert med et latterligt lille beløb, der ikke engang kan dække mine faktiske sagsomkostninger og slet ikke det tab, jeg har lidt i forbindelse med skriverierne, siger Amin Jensen.

Se og Hør har på forhånd krævet frifindelse med henvisning til, at det farverige sprog og den journalistiske vinkling er, hvad man må finde sig i, når man er en offentlig kendt person.

Sagen er tidligere blevet behandlet i pressenævnet. Nævnets kendelse kan læses HER

ekstrabladet.dk følger sagen...

Skærm

Mest læste i flash!