Lisa Lents trues af fotograf

Tilbage til virkeligheden: Fotograf truer med at hive den fotogene dansemus i retten. Han mener, hun har snydt ham for 68.000

I fredags røg Lisa Lents ud af 'Vild med dans', og nu risikerer hun en tur i retten for ulovligt brug af modelbilleder. (Foto: Mogens Flindt)
I fredags røg Lisa Lents ud af 'Vild med dans', og nu risikerer hun en tur i retten for ulovligt brug af modelbilleder. (Foto: Mogens Flindt)

Næppe er projektørlyset i 'Vild med dans'-studiet slukket for Lisa Lents' vedkommende, før hun kan se frem til det kolde lys i et retslokale.

Lisa, der blev stemt hjem fredag, risikerer nemlig et retsligt efterspil, efter at hun hyrede fotografen Christian Thøgersen i forbindelse med optagelser til modelbureau Models Inc., som hun ejede sammen med Michel Mortensen.

– Jeg tog billeder af omkring 30 piger, som skulle være tilknyttet bureauet. Men Lisa var ikke til at arbejde med. Hun dukkede aldrig op, og til sidst meddelte jeg hende, at jeg ikke ville være med mere, siger Christian Thøgersen til Ekstra Bladet.

Hiver hende i retten
Lisa Lents ragede uklar med sin kompagnon, Michel Mortensen, men åbnede kort efter sit eget bureau. Her opdagede Christian Thøgersen til sin overraskelse, at hans billeder af pigerne dukkede op.

– Det er mig, der har rettighederne til de billeder, og hun vidste, at hun ikke måtte bruge dem i andre sammenhænge. Derfor har jeg sendt hende en regning på 68.000 kroner, siger Thøgersen.

Han har netop sendt anden rykker, og hvis ikke hun betaler efter tredje rykker, vil han efter aftale med sin advokat hive hende i retten.

Selv om Lisa Lents' hjemmeside efterfølgende er lukket ned, mener han, at hun har krænket hans rettigheder.

Hun har tyvstjålet
Hans protester fik ikke ligefrem velvillige ord med på vejen fra dansemusen.

– Hun sagde, at hun kendte en masse i pressen, som hun ville ringe til for at hænge mig ud. Men det er jeg ligeglad med. Det er mest luft fra hende. Hun tror, hun er en verdensstjerne nu, siger en irriteret Christian Thøgersen.

Heller ikke den tidligere kompagnon, Michel Mortensen, er imponeret over Lisa Lents' rolle i det modelbureau, de skulle skabe sammen.

– Hun dukkede aldrig op til aftaler, eller hun kom for sent. Hun blev så arrogant. Og derfor ville jeg køre bureauet videre med Christian. Det kunne vi bare ikke, fordi hun sendte beskeder til modellerne om, at vi var kriminelle, og at vi snød og løj. Det ville hun også fortælle medierne. Hun blev ved med at true os, siger Michel Mortensen til Ekstra Bladet.

Han kan bevidne, at billederne blev taget til Model Inc. og ikke måtte bruges andre steder.

– Hun har tyvstjålet billederne. Christian har rettighederne, og hun vidste, at det var aftalen, slår Michel Mortensen fast.

Han får ikke en krone
Lisa Lents vil ikke betale fotografens regning på 68.000 kroner, slår hun fast over for Ekstra Bladet –  dagen efter at hun blev stemt ud af 'Vild med dans'.

– Jeg har ikke brugt hans billeder. Og det var ikke en aftale, at han skulle sende en regning på dem. Det er ham, der forsøger at score penge på det her, siger Lisa Lents.

Da Ekstra Bladet gør hende opmærksom på, at hun en kort overgang havde en hjemmeside for sit modelbureau, og at billederne figurerede der, modererer hun sine udtalelser.

– Jeg fik lagt dem ind i første omgang. Men vi havde ingen skriftlig aftale, så han får selvfølgelig ingen penge. Jeg valgte også at fjerne billederne, da jeg fandt ud af, at han ville have penge for dem, siger Lisa.

Afviser trusler
Hun bestrider at have truet Christian og Michel:

– Jeg har ikke beskyldt Christian for at være kriminel. Jeg har blot sagt, at jeg af personlige årsager ikke ønskede at samarbejde med Michel.

Hun frygter ikke et retsligt opgør.

– Jeg kan ikke betale for billeder, jeg ikke har brugt. Han kan ikke fremvise en skriftlig aftale om betaling. Men nu vil jeg sætte mig ned med ham og få løst det her problem, siger skønhedsdronningen.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere