Kendis-mægler blæser på loven

Pernille Sams opfører ulovligt kæmpe-kontor: Hun hævder, at hun har anmeldt byggeriet til kommunen, men papirerne er væk

Pernille Sams har ikke søgt de lovpligtige tilladelser til en ombygning. (Foto: All Over Press)
Pernille Sams har ikke søgt de lovpligtige tilladelser til en ombygning. (Foto: All Over Press)
Den juristuddannede, statsautoriserede ejendomsmægler Pernille Sams påstår, at hun skam ikke skal have nogen byggetilladelse for at indrette et 200 kvm stort kontor i en længe til sin lystejendom i Gørløse i Nordsjælland.

En ejendom, som hun netop for 10,25 mio. kr. har solgt til sit eget selskab, Pernille Sams Holding A/S.

Den landkendte ejendomsmægler, der tidligere har siddet i Folketinget for de konservative og villigt optræder i TV 2-programmet 'Liebhaverne', vil ikke tale med Ekstra Bladet.

Papirer er væk
Men i et brev til Hillerød Kommune, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, hævder hun, at ombygningen af førstesalen af en gammel staldbygning til det 200 kvm store kontor ifølge planloven er fuldt lovligt.

Hun påstår også, at hun for ti år siden anmeldte ombygningen til den nu nedlagte Skævinge Kommune.

– Det kan vi ikke se nogen steder. Og vi kan ikke finde nogen byggetilladelse, siger byggesagsbehandler i Hillerød Kommune Sascha Carina Bak Frederiksen.

Rykkes nu
Det var Skat, der gjorde Hillerød Kommune opmærksom på, at virkeligheden på Pernille Sams ejendom ikke stemte overens med det kommunale BBR-bygningsregister.

Selv om Pernille Sams mener, hun er hævet over at skulle ansøge om byggetilladelse, fastholder kommunen, at det skal hun.

I juli sendte Hillerød Kommune hende derfor et brev, hvori hun blev bedt om at ansøge om byggetilladelse. Det har hun endnu ikke reageret på.

Efter Ekstra Bladet er gået ind i sagen, har hun derfor nu fået en skriftlig rykker.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere