Anne-Mette: - Jeg er besat af dans

Anne-Mette Rasmussen: Rumbaen ændrede mit liv

Anne-Mette i flyvende danseform. (Foto: Jan Unger)
Anne-Mette i flyvende danseform. (Foto: Jan Unger)
Der er langt fra den lidt trinde og provinsielt klædte statsministerfrue, Danmark kendte for bare nogle få år tilbage, til den 51-årige, veltrimmede steg, som nu trofast fredag efter fredag møder op på tilskuerpladserne til ’Vild med dans’.

For Anne-Mette Rasmussen er dansen noget af det mest livsbekræftende, der findes.

Altid i studiet
– Jeg indrømmer blankt, at hvis der er noget, jeg er afhængig af, så er det dans. Jeg er faktisk totalt afhængig af det, og jeg håber aldrig, at det stopper. Det er en passion for mig, erklærer hun.

Af samme grund giver fruen fortsat opvisninger sammen med sin dansepartner, Thomas Evers Poulsen, der også har haft Anne-Mette med på La Santa Sport som undervisningsassistent. Og af samme grund har hun med en enkelt undtagelse overværet samtlige danseshows i selve studiet for bagefter sammen med Thomas Evers og dennes kæreste Ronnie at deltage i ’Vild med dans’-afterpartyet.

– Det gør mig så godt at danse, og jeg holder rigtig meget af atmosfæren, forklarer hun.

For Nato-generalsekretærfruen var det rumbaen, der ændrede hendes liv. Det bliver hun aldrig træt af at fortælle. Det var den aften, hvor dommerkollegiet holdt op med at kalde hendes optræden på dansegulvet for ’modig’ og i stedet begyndte at kalde hende ’elegant’ og ’dygtig’.

– Selv om det er et år siden, husker jeg tydeligt den fredag aften. Den gjorde det samme for mig, som den argentinske tango gjorde for Pernille Højmark for et par fredage siden. Og det gjorde også dybt indtryk på Thomas, siger hun.

Anne-Mette ved godt, at hendes medvirken i ’Vild med dans’ har været med til at give medvind til nogle af de projekter, hun allerede havde i støbeskeen inden. Dvs. både bogprojekterne og foredragsvirksomheden. Men hun afviser, at hun på nogen måde er afhængig af den opmærksomhed, der er fulgt med hendes dans.

Stolt
– Jeg får ikke abstinenser, hvis jeg ikke kommer i bladene. Jeg bliver inviteret til showet, og derfor kommer jeg. Dansen har givet mig så mange gode oplevelser, og det er jeg stolt af, fastslår hun.

Fruen fik en udfordring, og den tog hun imod.

– Når man får sådan en chance, handler det om at turde kaste sig ud i det. I virkeligheden var de tre måneder med ’Vild med dans’ et langt selvudviklingskursus. Man lægger knap mærke til det, men man lærer rigtigt mange ting. Også at håndtere pressen.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere