Bamse-forfatter: Jeg skulle skrive hele bogen om efter hans død

- Sproget var for let og luftigt, og det ville have været upassende at udgive bogen i den tone efter Bamses død, fortæller journalist og forfatter Poul Blak i Retten i Aarhus

Bamses enke kræver 150.000 kroner af Poul Blak. (Foto: Rasmus Baaner)
Bamses enke kræver 150.000 kroner af Poul Blak. (Foto: Rasmus Baaner)

Udover den bitre strid om, hvorvidt Flemming Bamse Jørgensens enke, Käte Jørgensen, har penge til gode eller ej fra salget af biografien om hendes afdøde mand, så var det også en ekstra hård kamp at få skrevet bogen færdig i den rette tone.

- Det endte jo med, at hele bogen skulle skrives om. Jeg var næsten færdig, da Bamse pludselig døde, men sproget var for let og luftigt, og det ville have været upassende at udgive bogen i den tone, fortæller journalist og forfatter Poul Blak i Retten i Aarhus.

Læs også:

Se også: Så står slaget om Bamse-pengene

Her udkæmpes i disse varme timer et bittert slag med kærlig klangbund om rettighederne til indtægterne fra bogen om Bamse, der udkom den 20. april i fjor. Bogen har indtil nu solgt knap 10.000 eksemplarer og Käte Jørgensens advokat, Jan Børjesson, forsøger at overbevise dommeren om, at hans klient har 150.000 kroner til gode.

- Selve processen med at lave bogen var én lang behagelig rejse, siger Poul Blak med henvisning til, at han elskede Bamse og havde kendt ham hele livet.

Ville ikke afhøre Käte
Samme kærlige tilgang har forfatteren, der repræsenterer sig selv i retten, til enken Käte Jørgensen.

- Käte, jeg har kendt dig hele vores voksenliv. Du er ét af de mest ordentlige mennesker, jeg har mødt, og derfor vil jeg ikke sidde her og udspørge dig om noget som helst, understregede Poul Blak kærligt sin begrundelse for ikke at blande den bitre pengestrid ind i de to partshaveres mangeårige, venskabelige relation.

Læs også:

Se også: Død Bamse sælger stadig

Striden handler kort sagt om, at Käte Jørgensen, Bamses manager John Madsen og forlaget Turbine på den ene side mener, at Poul Blak havde indgået aftale om at dele overskuddet med Flemming Bamse Jørgensen og dermed hans enke. På den anden side fastholder Poul Blak, at der aldrig har været en sådan aftale, og at han på intet tidspunkt har lovet forlaget Turbine at samarbejde med dem.

- Jeg havde en høflig samtale med Turbines forlagsredaktør i februar 2010, hvor jeg var smigret over, at de foreslog, at jeg skulle skrive Bamses bog. Mere var der ikke i det, siger Poul Blak og tilføjer, at Turbine-redaktøren har misforstået hans smigrethed, som om han så havde sagt ja til at skrive bogen i samarbejde med dem.

Mail: Blak vil gerne skrive
Advokat Jan Børjesson henviser i retten bl.a. til en mail sendt klokken 16,23 den 25. februar 2010. Heri skriver Turbines forlagsredaktør Ulrik Skafte, bl.a. til Bamses manager John Madsen:

'Hej John. Jeg har haft fat i Blak. Han vil gerne skrive bogen, men han kan først begynde i september. Han vil gerne lave en kontrakt'.

Læs også:

Se også: Oppustet bog om Bamse

Oven i kommer, at Poul Blak betingede sig, at Bamses manager John Madsen ikke skulle deltage i bogen udover på et enkelt billede med den folkekære sanger.

- Jeg har som med Bamse kendt John Madsen siden barndommen og har aldrig kunnet udstå ham. Rent ud sagt, sagde Poul Blak til ekstrabladet.dk i formiddagspausen.

I alt fem personer skal vidne i sagen. Dommen ventes afsagt i eftermiddag.

Læs også:

Se også: Bamse var bange for sin overvægt

Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen