Enke og ven slås om Bamses penge

Flemming Bamse Jørgensens enke kræver penge af forfatter for bogoverskud

Forfatteren og journalisten Poul Blak, bliver nu trukket i retten af boet efter Flemming Bamse Jørgensen. Enke mener at have ret til bogoverskud. Det skriver JP Århus.

Men forfatteren mener ikke, at der var tale om, at Bamse og han skulle dele et pengene fra bogen.

- Der var ingen kontrakt mellem Flemming og jeg om fordelingen af overskuddet. Sådan ønskede han det ikke, fortæller Poul Blak til JP Århus.

Ikke en kæmpesællert
Ifølge Poul Blak, som også er sangerens barndomsven, var han oprindeligt ikke interesseret i at skrive en bog om sin ven, for han troede ikke at bogen ville blive en stor salgssucces.

Læs også:

Se også: Oppustet bog om Bamse

Blaks og Bamses samtaler til bogen begyndte i sommeren 2010, og bogen var næsten færdig, da Bamse nytårsdag 2011 døde af et hjertestop.

Forsøgte at stoppe salg
Men da bogen kom på gaden, henvendte Bamses manager John Madsen sig til forlaget Hovedland med et påskud om, at salget skulle stoppes.

- John Madsen ville nedlægge fogedforbud mod bogen med den påstand, at jeg ikke kunne tillade mig at lave en bog om den mand uden, at han som manager havde sagt ja til det, fortæller Poul Blak til JP og forklarer, at der i månederne efter har verseret forskellige pengekrav, som nu er udmøntet i, at pengene nu skal gå til Bamses enke.

Læs også:

Se også: Mindes Bamse: AGF-spillere med sørgebind

Derfor er det nu også Flemming Bamse Jørgensens enke, Käte Jørgensen, som hiver Blak i retten. Påstanden lyder, at John Madsen, Flemming Bamse Jørgensen og Poul Blak et år før Bamses død aftalte, at der skulle laves en kontrakt om Bamses fortjeneste fra salget. Men det møde er, ifølge Blak, aldrig fundet sted.

Og udover det er der slet ikke en kæmpe fortjeneste.

- Da han døde, troede alle, at nu går der millioner i den bog, og flere forlag forsøgte at få lov at udgive den. Men virkeligheden er, at den hurtigt røg ud af hitlisterne, og i dag ikke har solgt noget nævneværdigt. Vi er stadig under 10.000 solgte bøger, oplyser forfatteren.

Studium i menneskets karakter
Sagen for Retten i Århus på mandag, men John Madsen vil ikke overfor JP kommentere sagen på forhånd.

- Men jeg kan bekræfte, at vi er økonomisk uenige, oplyser han.

Men hos Hovedland afviser forlagsredaktør Steen Piper, at der skulle findes en aftale om, at barndomsvennerne Blak og Bamse skulle dele overskuddet.

Retssagen behandles mandag ved Retten i Århus, og Bamses tidligere manager, John Madsen, vil ikke kommentere sagen på forhånd.

- Der var ingen aftale. Jeg aner ikke, hvad de snakker om, og det er gådefuldt. Den retssag er måske mere et studium i menneskets karakter, forklarer Steen Piper til avisen.

Det er ikke lykkedes JP Aarhus at få en kommentar fra Bamses enke, Käte Jørgensen.

Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen