Nu bliver jeg dansker igen

Fetterlein skal knokle, når han skifter den engelske skat ud med den danske ditto

Frederik opgiver livet som udlandsdansker for at blive skatteyder herhjemme efter 17 år i eksil. (Privatfoto).
Frederik opgiver livet som udlandsdansker for at blive skatteyder herhjemme efter 17 år i eksil. (Privatfoto).

De danske myndigheder kan godt indstille sig på at opgradere befolkningstallet med en person. Frederik Fetterlein vender nemlig hjem til fødelandet efter 17 år i skatteeksil.

- Ja, jeg gør det en af dagene. Det har taget noget tid, men nu er der ved at være styr på tingene, siger Frederik Fetterlein.

Han udvandrede i 1995 til Monaco og har de seneste par år haft adresse i England. Dermed har han sparet en solid klat penge med den mindre trækprocent.

Læs også:

Se også: Jeg er gældfri om 22 år

De senere år har han dog opholdt sig mere og mere i Danmark. Hvilket kan bringe ham på kant med loven og potentielt indkassere ham et skattesmæk. Det er dog ikke frygten for fængsel, der nu resulterer i en dansk postadresse.

- Nej, overhovedet ikke. Jeg har ikke været for meget i Danmark. Jeg må være her seks måneder om året og det kan da godt være, jeg er på vippen. Men nu hvor jeg har fået så meget at lave herhjemme, er jeg nødt til at flytte hjem, siger han.

Læs også:

Se også: Fetterlein får kassen for at stille op til tæsk

Når den fortabte søn af Danmark vender hjem, stiger trækprocenten fra omkring de 30 til lidt over 50. Det bekymrer dog ikke Fetterlein.

- Der er ingen tvivl om, at det er nemmere at komme af med gælden, når man betaler mindre i skat. Men i og med at jeg kan lave mere i Danmark, som jeg jo er forhindret i, når jeg skal være ude seks måneder om året, udligner det hinanden. Jeg skal så arbejde mere, men jeg sparer også de omkring 5.000 kroner, jeg betaler om måneden til sygeforsikring, fordi jeg nu kan gå gratis til lægen.

Læs også:

De fik tatoveret hinandens navne på hænderne. Idag slås de om penge. Følelserne mellem Fetterlein og Charlotte Damberg er alt andet end varme.(Foto: Anthon Unger) Danske kendte - 29. jan. 2012 - kl. 10:01 Fetterlein i bitter strid om penge med eks-kæresten

- Ja, jeg keder mig ikke, siger han med en snedig latter.

- Så intet cølibat?

- Nej, det tror jeg ikke, man kan sige. Men jeg tager det stille og roligt. Jeg har jo prøvet mit. Det interesserer mig ikke, som det har gjort. Nu vil jeg være sammen med mine sønner, når ikke jeg arbejder, siger Fetterlein.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere