Terapi for åbent tæppe

Rimmer klar med nyt show: Komikernes Kloge Åge spytter ord ud igen

Med en intelligenskvotient på 156 taler Lasse Rimmer i et tempo, som kun de færreste kan hamle op med. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Med en intelligenskvotient på 156 taler Lasse Rimmer i et tempo, som kun de færreste kan hamle op med. (Foto: Thomas Lekfeldt)

- Man skulle tro, jeg var autist, for mit største problem er, at jeg ikke kan sortere i mine tanker. Ideer står i kø og vælter rundt i hovedet på mig. Så det, der hjælper mig, er at optræde.

Ordene kommer i en lind strøm fra den 40-årige komiker og tv-vært Lasse Rimmer. Men endnu er der ingen, der har truet med at hive stikket ud af den hurtigsnakkende entertainer.

På lørdag har han nemlig premiere på sit andet onemanshow efter lang tids pause fra stand-up. Med et så langt frikvarter ved han, at der venter ham hårdt arbejde forude.

- Jeg var 38, da jeg lavede mit første soloshow, så jeg er bagud. Jeg har ikke ligesom andre fra min generation af komikere oparbejdet et publikum.

En mening med livet
Det var med showet 'Fem på flugt', som han lavede med Michael Wulff, at Lasse Rimmer for alvor fik smag for stand-up. Men timingen dengang var ikke god, for kort efter blev han far for første gang, og mens andre kollegaer kørte derudad med soloshows, byggede Lasse Rimmer rede.

- Jeg har altid syntes, det var vigtig at stifte familie - som en mening med livet. Og så stod jeg der på sidelinjen og kiggede på, fik nogle børn, stod op kl. fire om morgenen og gik i seng kl. ni om aftenen, og så får man jo ikke optrådt.

Men forholdet holdt ikke. Da komikeren gik fra kone og børn til fordel for en 17 år yngre kæreste, vakte det stor opsigt.

Læs også: Se også: Ung kæreste sendte mig ud i kulden Ung kæreste sendte mig ud i kulden

- Sjovt nok er det for det meste kvinder på min egen alder, der bliver mest vrede. Men det eneste, der adskiller min nuværende kæreste fra de andre, er, at hun er meget sødere end nogen af de andre, jeg har haft. For noget af det vigtigste, man finder ud af, når man får børn, er, at man er nødt til at dele værdier for at fungere sammen som en familie. Gør man ikke det, så bliver forskellighed til problemer.

I praktik som komiker
Livets tilfældigheder fascinerer den modne komiker. Selv var han ikke bevidst om, hvor han var på vej hen, da han trådte sine spæde skridt på den første bar for stand-up i København, Dins.

- Det var ikke nogen karriere dengang. Man optrådte for 50 mennesker ad gangen og fik 700 kroner sort for det. Og så købte man en trøje og gik hjem på kollegieværelset. 14 dage efter gjorde man det så igen. Kun få lavede tv. Og det var det. Nu får jeg breve fra en syvende klasses-elev, der vil i praktik hos mig. Hvad fanden! Det er noget nyt, at man betragter det som en karrieremulighed.

Beskytter familien
- Stand-up bliver sjovere, når man tør tale om sine fejl og svagheder, erkender Lasse Rimmer.

- Jeg forsøger konstant at blive mere ærlig med det, jeg gør. Men grænsen går ved mine nærmeste. At min kæreste ikke føler sig udstillet. Og jeg gør mig særlig omhyggelig med ikke at sige noget om min ekskæreste, for hun har ikke mulighed for at svare igen.

Alligevel er nogle af de komikere, han beundrer allermest, de der tør gå hele vejen og udlevere sig selv.

- F.eks. når en komiker fortæller om sit barn, der lavede stort i badekarret. Dér er jeg alt for forfængelig med mine børn. Jeg ville gerne have det filter væk, men det er ikke lykkedes endnu.

'Komiker' har premiere 21. april i Aarhus Musikhus

1 af 2 - Ja, hun er ung - men hun er også meget sødere, siger Lasse Rimmer om sin 17 år yngre kæreste, Nanna Heisel. (Privatfoto)
2 af 2 Med en intelligenskvotient på 156 taler Lasse Rimmer i et tempo, som kun de færreste kan hamle op med. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere