Nekrolog: Glargaard var festens charmerende centrum

Den folkekære skuespiller levede et liv med store oplevelser og voldsomme op- og nedture. Læs om det hele her

Poul Glargaards liv bød på mange oplevelser og spændende bekendtskaber. (Foto: Klavs Bo Christensen)
Poul Glargaards liv bød på mange oplevelser og spændende bekendtskaber. (Foto: Klavs Bo Christensen)

LÆS OGSÅ: Glargaards datter: Ikke første selvmordsforsøg

LÆS OGSÅ: Poul Glargaard efterlod afskedsbrev

SE OGSÅ: GALLERI - Poul Glargaards liv i billeder

POUL GLARGAARD SVINGER PISTOLERNE: SE TV-INDSLAG MED NOGLE AF DE SIDSTE BILLEDER - I VIDEOEN OVER ARTIKLEN

Poul Glargaard var festens centrum, en charmerende verdensmand, der forstod at swinge med whiskyglasset, så Dean Martin måtte misunde ham - og som regel i selskab med smukke damer, der ikke kunne modstå hans tandpastasmil, høje humør og frække glimt i øjet. Men bagefter forlod de ham på stribe og kunne ikke klare den urolige sjæl, der brændte sig selv op, inden han til sidst indløste enkeltbillet i ensomhed, 69 år gammel.

Han var uden tvivl en vigtig årsag til, at sangeren, Bond-skuespilleren, fotomodellen og meget mere, Grace Jones, nu 63, fik den bedste introduktion og blev Danmarks-begejstret og flere gange vendte tilbage som koncertstjerne.

I byen med Grace Jones
Det skete allerede første gang Jamaica-kvinden satte sine lange stænger på dansk jord første gang - med sin første plade under armen. Ikke et øje kendte på det tidspunkt Andy Warhols muse herhjemme. Ekstra Bladet var ene om pressemæssigt at tage imod hende på hotel Plaza i København.

Det var ikke promotionssnak, der optog hende, tværtimod ville hun bare i byen. Kæmpelimousinen kørte frem, og det var ikke særværdigheder, hun var ude efter, men vildt natteliv, så kursen blev sat mod byens hotteste diskotek. Der sad Poul Glargaard som sædvanlig i centrum og holdt hof i himmelhøjt humør med whiskyflasken på bordet.

I løbet af to sekunder fik han Gracy Jones på dansegulvet og kylede hende rundt i hæsblæsende tempo, der var lige ved at tage pusten fra hende - og der hørte rigtig meget til. Men Poul Glaargaard havde helt styr på situationen og i løbet af en time var hun præsenteret og kendt af hele det lokale jetset - og gad vide, om Poul ikke også fik skaffet hende det hash, hun var ude efter til at forsøde den vilde aften med og blev ved at plage om? Sådan virkede det. Og hun var ikke til at rive fra hans side.

På selvmordets tærskel
Hvordan aftenen i øvrigt endte for Poul Glargaard og Gracy Jones skal jeg lade usagt, men hans smil-svar dagene derpå var i hvert fald ikke til at misforstå: det gik rigtig godt! Gracy Jones var vild med den danske Dean Martin, der ikke gav den for lidt i sine beskrivelser af egne præstationer.

I private selskaber var han ikke mindre vild - tværtimod. Den fik til sidste dråbe - og lidt til. Jo flere promiller, jo mere kærlig blev han. Han blev også meget gerne til dagen efter og var klar til reparationsrunden. Han var grænseløs, når det gik løs. Den eneste, han rigtig frygtede var måske i virkeligheden sig selv. Pludselig kunne han falde ud i depressiv melankoli og se alt sortne omkring sig. I de øjeblikke stod han på selvmordets tærskel.

En mærkelig selskabspapegøje
Når han ringede sent om aftenen i det humør, var han ikke spor underholdende, men snarere hudløs ærlig. Han var en mærkelig selskabspapegøje og alligevel noget af det mest ensomme, når det kom til stykket. Lige så let han havde til morskaben, lige så let havde han til tårer.

Han kunne ringe om alt muligt fra sin seneste kønssygdom til sine underkendte talenter, hvad enten de nu handlede om skuespilpræstationer eller i de senere år om hans malerkunst. Han vidste alt om, at han aldrig de øverste tinder - og besluttede derfor i 1995 at sige stop for karrieren som skuespiller. De var der ikke mange, der beklagede. Det sårede ham nok mere, end han sagde. Men så var der jo altid flasken. Den blev hans sidste trøst, da festen for alvor sluttede.

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen