Nu har Amalie anmeldt Peter for vold

Amalie Sziegethy har nu formelt politianmeldt Peter Birch for vold

Amalie Szigethy har nu anmeldt sin ægtemand Peter Birch for vold. Det fortæller Københavns Politi.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en anmeldelse fra Amalie, og politiet undersøger de ting, hun fortæller, nærmere. Hvad det nærmere indhold er, må du snakke med Amalie om, siger den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, Lars Feldt, til ekstrabladet.dk.

Ud fra den beskrivelse, som Amalies mor, Charlotte Kejser, gav af den angivelige mishandling i går, er hendes datter blevet udsat for et ydmygende og brutalt voldsinferno, hvor hun blev holdt fanget i en kælder i flere timer, mens Peter tog kvælertag på sin hustru og slog hende. Hun er efterfølgende blevet undersøgt på Rigshospitalets Traumecenter og havde, ifølge Charlotte Kejser, kvælningsmærker på halsen efter vold.

Gerningstedet var en kælder i Studiestræde i Indre København natten til lørdag. Amalie og hendes mor indfandt sig efterfølgende på Station City, hvor de blev henvist til skadestuen.

Men først her til eftermiddag i dag tog de på politistation for at indgive en formel anmeldelse. Amalie og hendes mor, Charlotte Kejser, har netop forladt Station City i København, hvor Amalie har siddet til afhøring her til eftermiddag.

Peter ikke afhørt
Peter Birch er endnu ikke blevet afhørt, og den centrale efterforskningsleder vil ikke fortælle, om han bliver indkaldt til afhøring i dag.

- Det kan da godt være at han kommer det på et tidspunkt, fortæller Lars Feldt.

Den anmeldte voldsepisode skal være sket i en baggård ved Bar 7 i Studiestræde. Stylisten Kenny Aleksandr fortæller til MSN Starlounge, at han er nabo til det hus, hvor Peter angiveligt holdt Amalie fanget. Han var dybt chokeret over det syn, der mødte ham, da han ilede Amalie til undsætning.

- Hun har bare fødder og står decideret og skriger; "Hjælp! Lad mig være, gå væk fra mig. Få mig væk herfra!", mens hun står og klamrer sig til min bil og hulker som en lille pige. Jeg kan se en, der går forbi hende og kigger på hende. Det var Peter. Det var virkelig ubehageligt, fortæller han til MSN Starlounge.