Linas tøj og sminke i højesteret

Popsangeren Line Rafn er en stædig kamel og giver sig ikke uden kamp i sagens om hendes udgifter til kostumer og sminke. I dag tager højesteret hul på ankesagen

Lina Rafns sag mod Skatteministeriet afgøres om en uge. (Foto: Jan Unger)
Lina Rafns sag mod Skatteministeriet afgøres om en uge. (Foto: Jan Unger)

Den får ikke for lidt med bling bling, små vilde kjoler og hairextensions, når gruppen Infernal turnerer land og rige rundt. Og netop de farvestrålende kostumer er humlen i hele Lina Rafns sag mod SKAT, der fra i dag behandles i højesteret.

Sangerinden fra den populære duo mener nemlig, at hun er berettiget til fradag for sine kjoler og sin farvestrålende sminke - præcis som hun havde været det, hvis hun havde været en mand. Men fordi kvinder også til hverdag kan gå med både makeup og fancy kjoler, så er Skatteministeriet af en anden opfattelse. Derfor er sagen altså havnet øverst i retssystemet.

Fik nej i 2001
Sagen stammer helt tilbage fra 2001, hvor sangerinden fik nej til at trække 22.000 kroner fra på sin selvangivelse - og selvom det er mange år siden, så optager sagen stadig Lina Rafn så meget, at hun selv er mødt op i retten i dag - til trods for, at der ikke falder nogen afgørelse.

Da sagen blev behandlet i Østra Landsret tabte Line Rafn, og siden har Dansk Musiker Forbund overtaget retssagen, fordi forbundet ser spørgsmålet som principielt.

Det forventes at den endelige dom falder i sagen om en uge.

Skærm

Mest læste i flash!