Klaus Riskær knust af kærestesorg

Fuglen er fløjet: Den bedrageridømte finansmands 31 år yngre kæreste Daria Pahotta har forladt ham

Klaus Riskær og Daria hygger sig i Grøften i Tivoli. (Foto: Gert Jensen)
Klaus Riskær og Daria hygger sig i Grøften i Tivoli. (Foto: Gert Jensen)
Klaus Riskær Pedersens unge kæreste, Daria Pahotta, 23, har gjort det forbi med den 54-årige finansmand, som afsoner seks års fængsel for bedrageri i Statsfængslet i Sønder Omme.

For godt en måned siden flyttede hun fra hans luksuslejlighed på Gammel Strand. Og for tiden befinder hun sig på ferie hos venner i Miami.

Klaus Riskær har allerede været på udgang en gang siden bruddet.

– Det var tomt og trist, siger han.

– Det er en rigtig sørgelig historie.

I den kommende weekend vender han igen hjem til en tom lejlighed i København.

Ked af det
– Jeg er frygtelig ked af det. Daria er en skøn pige, og vi havde det skidegodt sammen. Men siden i sommer har jeg kunnet mærke kærligheden sive væk. Og jeg har ikke kunnet gøre ret meget, fordi jeg sidder herovre 350 km væk og kun har 48 timer at gøre godt med, når jeg er på udgang. Mange samlivsproblemer kan løses i øjeblikket med et knus og et kram eller et godt knald, men det kan man ikke, når man sidder i fængsel.

Klandrer ikke Daria
– Jeg klandrer ikke Daria for den beslutning, hun har truffet. Hun har sagt, at hun elsker mig så meget, at hun ikke kan holde situationen ud. Hun føler det, som om hun selv er i fængsel. Det kan jeg ikke fortænke hende i. Men jeg havde håbet, at vores forhold kunne holde.

Rene linjer
Hun betyder utrolig meget for mig. Men hun skal ikke gå og have dårlig samvittighed over, at hun ikke venter på mig. Hun har været meget fair over for mig, selv om jeg gerne ville have undgået denne situation.

– Lige fra start har vi aftalt, at der skulle være rene linjer. Jeg ville ikke sidde i fængsel og høre, at hun føjtede rundt med andre mænd. Det har hun ikke gjort, men har afbrudt vores forhold på en fair måde. Vi skylder ikke hinanden noget. Hun skylder ikke mig noget, fordi hun har boet i min lejlighed. Og jeg skylder heller ikke hende noget.

Seks-syv samtaler dagligt
– Men alligevel er jeg trist. Vi har haft en meget fin forståelse, og det er sørgeligt, at det er andre kræfter end kærligheden, der skal ødelægge vores forhold. Vi er tvunget fra hinanden, og jeg er meget ked af, at hun ikke har haft kræfter til at stå de år igennem. Jeg vil sige, at vi har tabt kærligheden, fordi jeg sidder i fængsel. Det har store omkostninger for de pårørende, selv om jeg også kan se, at pigerne til mange af de langtidsindsatte holder fast i deres kærester, siger Klaus Riskær.

Tidligere har parret forsøgt at holde gejst i langdistanceforholdet med seks-syv mobilsamtaler om dagen og lækre middage og hygge, når Klaus Riskær havde udgang fra fængslet.

Daria flyttede ind i Riskærs store toetagers leje-lejlighed på Gammel Strand i København, da han påbegyndte sin afsoning sidste år. Men samtidig beholdt hun sin lejlighed på Amager. Hun læser kommunikation på Handelshøjskolen i København og arbejder på tegnestuen BIG på Nørrebro.
1 af 2 Daria Pahotta, 23, har meddelt sin 31 år ældre kæreste, at deres forhold er slut. (Foto: Thomas Lekfeldt)
2 af 2 Klaus Riskær og Daria hygger sig i Grøften i Tivoli. (Foto: Gert Jensen)

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere