Skoller stormende forelsket

Interview: - Jeg føler mig ung i hjertet og har lyst til mere, siger 65-årige Eddie Skoller, der igen har fundet kvinden i sit liv - og så småt pusler med et nyt show

- Det er jo helt fantastisk, når man møder kærligheden igen og bliver som en 17-årig, griner Eddie Skoller. (Foto: Jakob Jørgensen)
- Det er jo helt fantastisk, når man møder kærligheden igen og bliver som en 17-årig, griner Eddie Skoller. (Foto: Jakob Jørgensen)
I 70’erne og 80’erne var Eddie Skoller et af de hotteste navne i dansk showbusiness. På et tidspunkt blev han gift med og skilt fra Sissel Kyrkjebø og blev et hot navn i dansk sladderbusiness.

Der har længe været stille om ham, men nu er han aktuel i ’Manden med de gyldne ører’ på DR2, som handler om den benhårde pladebranche – og måske kommer han med et nyt show til næste år.

– Ville du gå ind i underholdningsbranchen igen, hvis du var 25 i dag?

– Helt sikkert. Så ville jeg nok have været nødt at stille op i et af de der talentshows. Men dengang foregik det jo på en helt anden måde. Der var kun én tv-kanal: DR, og hvis man blev set i et af de mange underholdningsprogrammer og slap godt fra det, så var ens lykke gjort.

– Og hvis man fik succes, så var man jo virkelig kendt. Top of the pop. I dag har mange ikke anden mulighed end at stille op i et talentshow.

Lidt tryghedsnarkoman
– Du blev tidligt udråbt som den nye Victor Borge, men valgte alligevel karrieren i USA fra. Er det noget, du fortryder?

– Jeg snakkede netop med Victor Borge om det. Han forstod ikke, at jeg ikke tog til USA, da jeg fik muligheden for at få en agent og det hele. Men jeg kunne ikke overskue at være væk fra familien så meget, som det ville indebære, og mere eller mindre bosætte mig i Las Vegas.

– Jeg er nok lidt tryghedsnarkoman. Jeg elsker at være hér – jeg har min familie, mine venner, mit sommerhus i Nordjylland. Man kan også købe guld for dyrt – og du kan jo kun spise dig mæt tre gange om dagen.

– Der er nok mange, som ville give deres højre arm og lidt af benet for at få den chance ... Var du bare ikke sulten nok?

– Åbenbart ikke. Men husk på, at jeg var tæt på de 40 dengang. Ikke at jeg dermed var for gammel, men jeg var trods alt mere etableret. Hvis jeg nu havde været 25 og ikke havde haft familie og børn, så havde jeg bare taget rygsækken på nakken. Men nej, jeg fortryder ikke. Bestemt ikke.

Jeg bliver rigtig gammel
– Nu er du jo fyldt 65 ...

– Det siges, at jeg ligner en på 64. Men jo, jeg ER 65.

– Så er der et stykke ned til din yngste datter, som er ti år. Hvordan har du det med at være en ældre far?

– Det er dejligt. Jeg elsker de unger, og det gør jo, at jeg bliver nødt til at være lidt mere med på beatet, end jeg ellers ville være. Og så har jeg tænkt mig at blive rigtig gammel, så derfor regner jeg med, at de har mig mange år endnu.

– Gjorde du dig nogle tanker om din alder, før du fik de to yngste?

– Nu ville skæbnen, at jeg blev meget forelsket i en pige, Sissel, som er 25 år yngre end mig. For mig var det en selvfølge, at hvis hun ønskede, at vi skulle have børn, så var jeg helt med på den.

Fint at være ældre far
– At det så ikke gik sådan, som man kunne have håbet, det har nok været det største nederlag, jeg har haft. At ingen af mine børn skulle opleve, at forældrene blev sammen.

– Men jeg har det fint med at være en ældre far. Og jeg er sikker på, at Ingrid og Sarah også føler, at jeg ikke er ældre end deres venners fædre - i hvert fald ikke i hovedet.

– Tror du, vi har en forudbestemt skæbne? At det f.eks. var meningen, at du skulle giftes og skilles tre gange?

– Min far blev også skilt tre gange, så man har det måske også lidt i blodet. Han fik til og med en fjerde kone – det sidste ægteskab var dog uden børn. Jeg var fra tredje.

– Jeg tror ikke, at tingene er helt tilfældige. Der er en eller anden sammenhæng på et højere plan. Dermed ikke sagt, at man bare skal sige ’nå, det var så skæbnen – det kan jeg ikke gøre for’.

Jeg har lyst til alt
– I dag er jeg gode venner med mine ekskoner, og jeg har været så heldig, at jeg har fået en ’tur’ til. Og jeg er rigtig, rigtig glad for nu at have fundet en ny harmoni, som gør at jeg har lyst til ... alt.

– Ja, jeg har lyst til at lave et nyt show, jeg har lyst til at gøre noget ved alt det, der har været sat lidt på standby i min karriere. Jeg elsker at optræde, det er min passion, og uden den feedback, jeg får fra det, ville jeg slet ikke fungere.

– Men jeg har i mange år bevidst fravalgt offentlige optrædener i Danmark. Jeg har ikke haft behov for den offentlige opmærksomhed. Men nu er der kommet ny luft. Jeg føler mig ung i hjertet og har lyst til at prøve kræfter med det igen.

– Hvordan kom du igennem den skilsmisse?

– Jeg besluttede mig for at gøre alt, hvad jeg kunne, for ikke at blive bitter. Men bare acceptere at det er, som det er. Og selv om jeg følte, at jeg kunne skrive en doktorafhandling om, hvor urimeligt det var, så ville jeg jo ikke få hende tilbage.

– Jeg takker min mor for, at jeg har fået så meget styrke. Jeg har fået så megen kærlighed og selvtillid – og det er også det, jeg håber at give til mine egne børn. Det er jo dét, der gør, at vi får troen på, at vi godt kan klare os, og at det hele bliver godt igen.

Livet starter igen
– Og den dag kom jo også. Jeg havde ikke travlt med at gå ud og vise, at jeg kunne gå ud og score – for det vidste jeg godt, at jeg kunne. Det havde jeg bare ikke behov for. Men den dag, hvor man så møder kærligheden igen – og man bliver som en 17-årig igen – det er jo fantastisk.

– Jeg havde ikke troet, at jeg ville få denne her følelse af, at livet er startet igen. Og dér tror jeg på skæbnen. Der har været nogen eller noget, der har sagt: ’De to, de skal møde hinanden’. Det var ligesom i en Hollywood-film, hvor vores hunde snoede sig ind i hinanden, og vi faldt i snak.

– Skal I giftes?

– Vi har ikke nogen planer – men vi er glade for hinanden.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere