Monrad: Måske skulle jeg slå Rislund ihjel

Jan Monrad kalder separationen fra Søren Rislund 'udramatisk'. Men han kan godt se, at det ud fra en kommerciel synvinkel ville være fordelagtigt med et dødsfald

Jan Monrads kalender er booket op det meste af næste år. (Polfoto/Finn Heidelberg)
Jan Monrads kalender er booket op det meste af næste år. (Polfoto/Finn Heidelberg)

For en stund er det slut med både Gombert, Flanhard og Arne Bjarne Enestue, for komikerduoen Monrad & Rislund har besluttet at tage en pause fra hinanden efter 35 år på rigets landeveje.

Men det er ifølge Jan Monrad en ganske udramatisk beslutning.

- Vi har været klar over i mere end et år, at Søren skulle holde pause. Men det er ikke noget, vi er gået ud med i pressen.

- Nu passer det dog med, at jeg netop er kommet ud med bogen 'Pølsesnak', og så kan jeg lige så godt fortælle hele historien. Jeg skal jo ikke bare sidde derhjemme og trille tommefingre og vente på, at det passer hertugen at vende tilbage igen, fnyser Jan Monrad.

Foruden de 35 års samarbejde - blandt andet i Totalpetroleum med Mik Shack og Claus Clement Pedersen - har de to herrer kendt hinanden i yderligere otte år. De mødte faktisk allerede hinanden på Frederiksberg Gymnasium i 1967, hvor de gik i klasse sammen.

- Det er altså lang tid. Søren bliver 60 år næste år, og nu syntes han, det var på tide, at han skulle have et sabbatår. Det, synes jeg, er helt legitimt og helt i orden, fortæller Jan Monrad til ekstrabladet.dk.

- Jeg vil dog gerne medgive, at jeg var lidt chokeret, da han sagde det, for så tænkte jeg: Hvad skal jeg så lave?'

- Jeg begyndte så at tegne, og det var der nogen, der mente, at jeg kunne udgive. Og 'Pølsesnak' er nu nummer to på forlagets bestellerliste over skønlitterære udgivelser.

Hvorfor nøjes du ikke bare med at få hustrubidrag fra Søren Rislund?

- Det var sgu dagens bedste spørgsmål. Men nej, jeg er heldigvis i stand til at klare mig selv, og jeg er jo meget om mig. Så jeg har booket hele næste år op med mit soloshow. Der er få ledige dage tilbage i foråret og efteråret. Det er jeg rigtig glad for.

- Ud over Pølsesnak, som jo lige er udkommet i sidste uge, så kommer næste år 'Pølsesnak 2', og for det ikke skal være løgn, så udgiver jeg 1. april min første rejsebog, der hedder 'Dejlige destinationer'.

Alt det der 'Pølsesnak' - er det noget med bomber i turbaner og den slags?

- Nej, men jeg har faktisk overvejet at tegne Muhammed som en pølse. Så kunne jeg blive verdensberømt. Men jeg er ikke sikker på, at chefredaktør Poul Madsen vil synes det er så sjovt. Jeg kan forstå, at han er noget af en bangebuks. Nu vil han jo ikke bringe Muhammedtegninger mere.

Nu var det jo ikke dine udgivelser, det skulle handle om, Jan Monrad. Jeg synes, hele den her skilsmisse er kedelig og udramatisk. Du må give mig noget at arbejde med.

- Altså jeg kan godt se ud fra en kommerciel synsvinkel, at det ville være bedre for mig, hvis Søren Rislund var død. Det er der kraftedeme penge i i vore dage.

- Det kunne være, jeg skulle overveje at slå ham ihjel.

Det var bedre, tak.

- Men selv om jeg ville få en forside i morgen, så ville det nu alligevel være torskedumt at slå ham ihjel i dag, for vi skal sammen optage en dvd med vores sidste show i morgen ...

Hmm, måske jeg i stedet kunne skrive om nogle seksuelle spændinger som årsag til bruddet. Sex sælger jo også godt.

- Nej, der er ingen seksuelle spændinger mellem Søren Rislund og jeg. Det er nemlig sådan, at han mellem venner bliver kaldt osterejen. Jeg vil ikke her komme nærmere ind på hvorfor.

- Og vil du så i øvrigt ikke skrive, at vi har forsigtige planer om at vende tilbage i 2011?

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere