Skandalemillionær på dagpenge

Prins Henriks tidligere ven Cherif El-Ayouty har lagt jetset-livet bag sig. Han er stadig stinkende rig og bor i luksuslejlighed til 10 mio. kr. og hæver 13.000 kr. i dagpenge om måneden

Cherif El-Ayouty hæver trofast sine dagpenge, selv om han ligger lunt i svinget rent økonomisk. (Foto: Niels Hougaard)
Cherif El-Ayouty hæver trofast sine dagpenge, selv om han ligger lunt i svinget rent økonomisk. (Foto: Niels Hougaard)

I 90'erne var den dansk-ægyptiske rigmand, civilingeniør Cherif El-Ayouty, kendt som en af de største playboys i whiskybæltet, som hver uge festede med det nordsjællandske jetset.

Vennerne talte bl.a. prins Henrik, Kiki Tholstrup, Peter og Henriette Zobel, Per Siesby, Aksel Juul Jørgensen og Klaus Pagh.

Han ejede et kæmpe palæ i Vedbæk, villaer og huse i Sydfrankrig og Schweiz. Flere lystyachter og store biler. Kendisserne stod i kø for at komme til fest hos ham.

I dag har Cherif El-Ayouty ændret livsstil. Han er stadig mangemillionær, men har lagt jetset-livet bag sig efter et ni måneder langt fængselsophold i Abu Dhabi i 2006, hvor han blev dømt for bestikkelse, da han forhandlede en fem milliarder kroners kontrakt for det danske ingeniørfirma Niras midt under Muhammed-krisen.

Selv siger han, at han blev offer for Muhammed-krisen.

Slut med jetset-fester
– Det er slut med jetset-livet nu. Det var sjovt, så længe det varede, men nu vil jeg vil bruge min tid på noget fornuftigt, siger Cherif, der i dag ser det som sin fornemste opgave at 'opdrage' på muslimer og kæmpe for de danske værdier.

Det gør han bl.a. som medlem af Trykkefrihedsselskabet, forfatter og debattør, hvor han taler for ytringsfrihed, mod tørklæder, mod sharia og for ligestilling mellem muslimske kvinder og mænd.

Den 63-årige velhaver, Cherif El-Ayouty, der gennem mange år har arbejdet for ingeniørfirmaet Krüger og har skaffet vand til mio. af fattige afrikanere, er i dag på dagpenge.

– Jeg er arbejdsløs på dagpenge, siger Cherif.

Er aktivt jobsøgende
– Jeg er kun 63, så jeg kan ikke gå på pension endnu. Jeg har været medlem af IAK, Ingeniørernes arbejdsløshedskasse, hele livet og tager selvfølgelig mod min understøttelse.

– Men er du jobsøgende?


– Ja, jeg opfylder alle betingelser. Men jeg tror, der er mange, der sidder og griner, når de ser mine ansøgninger. Dels er jeg for gammel, dels er jeg overkvalificeret til mange af de jobs, jeg søger. Men jeg vil gerne arbejde, hvis jobbet er tilstrækkelig interessant.

Cherif El-Ayouty mangler imidlertid ikke penge. Han kommer fra en rig overklassefamilie i Cairo og i dag er alle hans luksusejendomme i udlandet og Danmark solgt. Sidste år købte han sin 250 kvadratmeter store lejlighed på Indiakaj i København, hvor han tager imod. Prisen var knap 10. mio. kroner. Hjemmet, hvor han siden august sidste år har boet sammen med sin kommende hustru, Susanne, emmer af luksus, kvalitet og dyr kunst.

Skærm

Mest læste i flash!