Udsen: Dans på min grav

Mindefest Bodil Udsen krævede 'ugudelig' bisættelse og fest bagefter. Det får hun 9. marts

Bodil Udsen vil i de ukendtes grav, men 9. marts holder Betty Nansen Teatret en mindefest for den  store skuespiller.  (Foto: Ole Steen)
Bodil Udsen vil i de ukendtes grav, men 9. marts holder Betty Nansen Teatret en mindefest for den store skuespiller. (Foto: Ole Steen)

Bodil Udsen, 83, havde det ikke godt med Gud.

Så der bliver efter hendes eget ønske ingen 'kirkelig afskedsfest'. Til gengæld bliver der en kæmpe mindefest, hvor kolleger, venner og ikke mindst repræsentanter for hendes gigantiske publikum får chancen for at vise en sidste respekt og sige tak.

Det sker på Betty Nansen Teatret søndag 9. marts. Så det er dér, man ligesom kommer til at 'danse på graven', som hun selv kaldte den slags.

Hun håbede inden sin død også 'at slippe for blomster', som hun alligevel ikke får nogen fornøjelse af. Til gengæld opfordrer hun alle, der gerne vil sende hende en tanke, om at gøre det i form af beløb til Læger Uden Grænser.

Kontonummer og de nærmere praktiske oplysninger og muligheder for at deltage i mindefesten er Betty Nansen Teatrets direktør Henrik Hartmann ved at få styr på.

Han var en af Bodils meget nære venner. Det var også hos ham, hun spillede sin sidste store, markante teaterrolle i Peter Langdals iscenesættelse af 'Misantropen', som indbragte hende en Reumert-pris.

SØRGELIG FRED
– Bodil var ikke meget til kirker og den slags. Nu har hun fået så sørgeligt fred, men efter bisættelsen vil vi da forsøge at give de mange, der kendte hende, en mulighed ved en mindefest, så det er vi ved at planlægge, men mere kan jeg ikke sige i øjeblikket, siger Henrik Hartmann.

Familien og de nære venner og 'plejebørn' har med glæde accepteret, at der også udadtil bliver sat et værdigt punktum for Bodils fabelagtige karriere med en mindefest.

I DE UKENDTES GRAV
Bodil Udsen ønskede at blive bisat i stilhed, og hun bestemte også, at hun skal i de ukendtes grav på Bispebjerg Kirkegård ligesom sin sidste mand, Jens Therkildsen. Det havde de to for længst aftalt, og det lagde Bodil aldrig skjul på.

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen