Juhu - jeg skal være far

38-årige Anders W. Berthelsen skal om 14 dage være far for første gang – netop nu er han i Berlin med hele to film

Berlins ukronede konge, Anders W. Berthelsen. Den danske  skuespiller har været til den  tyske filmfestival med hele syv film gennem årene. I år er han  repræsenteret i to film. (Foto: AP)
Berlins ukronede konge, Anders W. Berthelsen. Den danske skuespiller har været til den tyske filmfestival med hele syv film gennem årene. I år er han repræsenteret i to film. (Foto: AP)

BERLIN (Ekstra Bladet): Jeg glæder mig helt vildt til at blive far. Vi ved ikke, om det bliver en pige eller en dreng. Det bliver det største, der er sket i mit liv, siger Anders W. Berthelsen, der stråler af lykke og hele tiden har et stort smil tværet ud over hele ansigtet.

– Det er en sen alder at blive far, men den 70-årige Playboy-konge Hugh Hefner forsøger også netop nu at blive far igen. Og Charlie Chaplin fik også børn i en meget sen alder, siger Anders W. Berthelsen med et lunt smil.

Og han kan næsten ikke vente på at komme tilbage til Danmark og sin højgravide kone, regissøren Christina Pind, som han har kendt i 11 år. Parret blev gift for otte år siden og bor i en lejlighed på Nørrebro i København.

'Det kører rigtig godt'
Den vordende far har også mange andre grunde til at være glad. For nylig var Ole Bornedals film 'Kærlighed på film' med Anders W. Berthelsen i hovedrollen udtaget til den prestigefyldte Sundance Film Festival i USA, og netop nu repræsenterer Berthelsen hele to film i Berlin, nemlig hovedrollen i Søren Kragh-Jacobsens film 'Det som ingen ved' og en større birolle som et overhoved i Jehovas Vidner i Niels Arden Oplevs film 'To verdener'.

– Det er helt fantastisk. Det kører rigtig godt for mig nu. Jeg ved ikke rigtigt, hvad der sker. Men det er skønt, siger Anders W.

I filmen 'Det som ingen ved', der har premiere i Danmark 13. juni, spiller han børneentertaineren Thomas, hvis liv ændres fuldstændigt, da hans søster dør ved en drukneulykke. I søsterens dødsbo finder Thomas nemlig nogle sprængfarlige informationer om den efterretningstjeneste, deres far havde viet sit liv til. Thomas bliver hvirvlet ind i en livsfarlig sag, og pludselig bliver han selv overvåget, aflyttet og forfulgt.

Den smukke svensk-norske skuespillerinde Maria Bonnevie har i øvrigt en større birolle i filmen som den afdøde søsters lesbiske veninde, der hjælper Thomas med at grave i den mystiske efterretningssag.

Filmen er et ekstremt vigtigt indlæg i debatten om overvågningssamfundet, som Anders W. ikke er ubetinget tilhænger af.

– Man skal passe virkelig meget på, at det ikke tager overhånd. Jeg kan godt forstå, at overvågningskameraer visse steder måske kan forhindre voldelige overfald. Men det kan også ende med stasiagtige tilstande som i det forhenværende kommunistiske Østtyskland.

'Luk røven, Pia'
– Jeg køber heller ikke det der argument med, at hvis man ikke gør noget forkert, skal man ikke frygte overvågningssamfundet. Jo, det skal man. For man ved aldrig, hvornår det hele vender. Lige pludselig er det måske ikke længere okay at stemme på Socialdemokratiet. Og hvem bestemmer egentlig, hvad der er forkert, siger Anders W. og tilføjer:

– Dansk Folkeparti har f.eks. været fremme med, at Lars von Trier ikke måtte lave anti-amerikanske film, fordi Danmark er allieret med USA. Hvad er det for noget lort at lukke ud. Luk røven, Pia Kjærsgaard.

Anders W. Berthelsen er i øvrigt hamrende glad for sin rolle i Niels Arden Oplevs film 'To verdener', hvor han spiller et overhoved i Jehovas Vidner.

– Det var uhyre spændende at spille en af de såkaldt 'ældste' i Jehovas Vidner. Min karakter, John, er jo ikke en råbende og frembrusende person. Han er indadvendt, indædt monoton og derfor nærmest perverst uhyggelig, siger Anders W.

Allerede i næste måned springer han ud i en stor rolle i Pernille Fischer Christensens film 'Dansen' som elektrikeren Lasse, der bliver forelsket i danseskolelæreren Annika, der bliver spillet af Trine Dyrholm.

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen