Claire fra Klovn fik bank som barn

Casper Christensens tv-sekretær Claire synger om sin barske opvækst med en stedfar, der bankede hende

?Two Sisters? er titlen på Claires første  single, som hun netop har udgivet. Den handler  om hendes opvækst, der var præget af vold og løgne.
?Two Sisters? er titlen på Claires første single, som hun netop har udgivet. Den handler om hendes opvækst, der var præget af vold og løgne.
Vi kender hende som Casper Christensens smukke sekretær, der med sin stærke, engelske accent er med til at forvikle alting i serien ’Klovn’.

Men selv om smilene sidder løst i den danske sitcom, så er engelske Claire Ross-Brown langtfra den ukomplicerede størrelse, som hun spiller i succes-serien.

For hvor hendes jævnaldrende mest af alt havde travlt med at lege med dukker, da de var seks år, så blev netop det alderstrin et vendepunkt for Claire.

Hun glemmer nemlig aldrig nogensinde den dag, hvor hun som seksårig fik at vide, at hun aldrig mere ville få sin biologiske far at se, og at hun fremover skulle kalde en anden mand for far.

– Min mor havde mødt en ny mand, som var politibetjent, og han var en meget voldelig mand. Han slog både min mor og mig, og jeg blev tvunget til at kalde ham for far, fortæller Claire, der netop har udgivet en single om sin voldelige opvækst.

To personligheder
Singlen ’Two Sisters’, der kun kan købes på iTunes og tdcmusik.dk, er et opgør med en opvækst, hvor vold og løgne afløste den trygge tilværelse i kernefamilien.

– Min far forsvandt fra den ene dag til den anden, fordi han syntes, det var bedre, at min søster og jeg begyndte forfra med en ny far. Han sagde aldrig farvel, og min mor sagde aldrig noget om beslutningen, siger Claire.

Hvad hendes biologiske far ikke vidste var, at han overlod sine to døtre til en mand, der kontinuerligt bankede Claire.

– Han havde to personligheder, og vi vidste aldrig, hvor vi havde ham. Alt kunne være helt godt, og så lige pludselig slog han. Det var meget hårdt at vokse op på den måde, siger Claire.

Skulle lyve over for alle
Hun tog hovedparten at tæskene, fordi hun som regel stillede spørgsmålstegn ved det, der skete.

– Vi skulle kalde ham daddy, og ham og min mor blev meget sure, hvis vi fortalte om vores biologiske far. Derfor skulle vi lyve over for alle og sige, at det var ham, der var vores rigtige far, siger Claire.

Stedfaderen og Claires mor fik et fælles barn, og da hun voksede op, var hemmeligheden om, at Claire havde en anden far, så velbevaret, at det først sent gik op for lillesøsteren, at de ikke havde samme far.

– Hun var 23 år, da hun fik det at vide, siger Claire med et skævt smil.

Hun taler med fast stemme om de forfærdelige oplevelser, men vejen til at skrive en sang om det og fortælle omverden om de traumatiske oplevelser har været lang.

– Jeg gik i terapi, fra jeg var 14, til jeg var 28 år, og i samme periode svor jeg, at jeg ville have familie og børn. Jeg ville ikke sætte børn i den her verden, siger Claire.

Næsten ingen kontakt
I dag vidner seksårige Scarlett om, at Claire fik afkodet de dårlige oplevelser og gav familielivet en chance.

– Men det vil altid påvirke mig, det der skete. Jeg har heller ingen kontakt til ham i dag og har kun sporadisk kontakt til min mor. Jeg tror, min datter har mødt hende to gange. Min mor har valgt ham, og det kan jeg kun respektere.

Claire har boet i Danmark i ni år og taler fuldstændig, som vi hører hende i ’Klovn’. Og ud over forelskelsen i en dansk mand var det afstanden til London, der lokkede hende hertil.

– Jeg kunne ikke klare det hele, når jeg var så tæt på min familie. Og jeg har et godt liv i Danmark, siger Claire.

Først som 18-årig så hun igen sin biologiske far, som hun i dag har et perifert forhold til.

– Jeg har svært ved at tilgive ham. At han skred på den måde. Jeg synes, han har mistet retten til at kalde sig far. Og jeg har svært ved at tilgive min mor, at hun fandt sig i, at hendes mand slog mig, siger Claire.
1 af 5 Sexede Claire Ross-Brown har netop indspillet en birolle i den internationale film ?Love Me Forever?, ligesom hun har en mindre rolle i den danske film ?Blå mænd? af Rasmus Heide og Mick Øgendahl.
2 af 5 'Two Sisters' er titlen på Claires første single, som hun netop har udgivet. Den handler om hendes opvækst, der var præget af vold og løgne. (Foto: Jesper Skoubølling/FHM)
3 af 5 ? Jeg kan måske hjælpe nogle børn, der står i samme situation. Hvis folk kan identificere sig med min historie, er det godt, siger Claire, der som barn jævnligt blev slået af sin stedfar. Hun støtter i dag organisationen ?Børn og unge i nød?.
4 af 5 Sexede Claire Ross-Brown har netop indspillet en birolle i den internationale film 'Love Me Forever', ligesom hun har en mindre rolle i den danske film 'Blå mænd' af Rasmus Heide og Mick Øgendahl. (Foto: Jesper Skoubølling/FHM)
5 af 5 ?Two Sisters? er titlen på Claires første single, som hun netop har udgivet. Den handler om hendes opvækst, der var præget af vold og løgne.