Qvortrup: Dommen er en halv sejr

SE og HØR's chefredaktør tager sin anden dom på en uge med sindsro. Qvortrup mener ligefrem, at Pressenævnets dom er en halv sejr for ugebladet

Henrik Qvortrup slutter 2007 med to domme. (Polfoto)
Henrik Qvortrup slutter 2007 med to domme. (Polfoto)

- Jeg ville selvfølgelig helst have haft 100 procent medhold, men når det nu er sagt, synes jeg, at dagens dom smager af en halv sejr.

Sådan siger SE og HØR's chefredaktør Henrik Qvortrup til ekstrabladet.dk om dagens dom fra Pressenævnet, hvor ugebladet fik kritik for, at deres 'Vild med dans'-artikel med overskriften 'Kokainen flyder' gik over stregen.

Qvortrup, der ikke er 'ubekendt med at tabe sager ved domstole og i Pressenævnet', som han selv beskriver det, siger, at dommen er den mildeste næse, bladet kunne få.

I kendelsen hedder det blandt andet, at 'Pressenævnet lægger til grund, at der blev fundet kokain på toiletterne ved de studier, hvor 'Vild med dans' blev optaget'. Og det er netop den linje, at Qvortrup hænger sig i.

- Pressenævnet erkender her, at der blev fundet kokain, og det er en sejr for os. At vi så bruger ordet skandale i den forbindelse kan selvfølgelig diskuteres. Det er ikke første gang, Pressenævnet mener, at vi går over stregen, siger chefredaktøren.

TV 2 bruger selv 'Drugwipes'
Henrik Qvortrup hæfter sig i samme ombæring ved, at TV 2 sår tvivl om brugen af de såkaldte 'Drugwipes', som var dem, der afslørede kokainen på toiletterne. Han husker nemlig selv to eksempler på TV 2-historier, der var baseret på den metode.

- For et års tid siden havde Station 2 en udsendelse, hvor de havde testet diskoteker i Jylland med 'Drugwipes'. Her var deres konklusion i en pressemeddelelse, at 'Danmark er på kokain'. Det er noget af en konklusion, siger SE og HØR-manden til ekstrabladet.dk.

Dagens dom - eller halve sejr, alt efter hvem man spørger - er SE og HØR's anden dom på en uge. Torsdag i sidste uge blev Henrik Qvortrup dømt til at betale 'Vild med dans'-værten Andrea Elisabeth Rudolph 100.000 kroner i erstatning for at have bragt nøgenbilleder. En dom han ganske vist har anket.

Men den dårlige statistik mod årets slutning ryster ikke chefredaktøren.

- Jeg vil selvfølgelig helst vinde. Men det er en erhvervsrisiko ved mit job som chefredaktør, siger han og slår samtidig fast, at han står ved SE og HØR's kokain-historie.

- Vi skriver, at der er fundet kokain i forbindelse med 'Vild med dans'. Og vi skriver, at det er en skandale, og det står jeg ved.

Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen