Kurt Ravn synger for fattige børn

Kurt Ravn er ambassadør for ASF og donerer penge fra sine julekoncerter til velgørende formål

– Nu tændes tusind julelys ... Akustikken bærer Kurt Ravns dybe stemme ind i øregangen. Samtidig tænder hans kone Annette de seks stearinlys på den hjemmelavede dekoration foran musikerne.

Vi er i København i Holmens kirke med de smukt udskårne figurer og mønstre i mørkt, gammelt egetræ. Under kirkeskibet Christian Quintus fra 1904 står Kurt Ravn med sine musikere og øver sig til aftenens julekoncert.

Den folkekære skuespiller og sanger er goodwill-ambassadør for ASF-Dansk Folkehjælp.

Han har givet i alt 22 julekoncerter over hele landet, og en del af overskuddet donerer han til ASF.

Gav 50.000 kroner
– Sidste år blev det til 50.000 kroner, og jeg håber på det samme i år, siger Kurt.

– Jeg blev ambassadør i 2004, hvor jeg lavede nogle velgørenhedskoncerter for ASF. Dengang spurgte formand Ib Jensen, om jeg ikke ville hjælpe ved at bruge mit kendte ansigt til at skabe nogen opmærksomhed. Og man siger jo ikke nej til et godt tilbud.

Kurt smiler, men hans øjne flakker lidt. Han vil gerne tilbage og øve med bandet og Bich Quang, gæstesolisten der kom til Danmark som vietnamesisk bådflygtning, da hun var en lille pige.

Trompetisten lader lange, melankolske toner flyde ud over Urtegårdsgangen.

På feriekoloni
– Jeg holder mange koncerter i løbet af året, men der er en særlig stemning omkring jul. Folk kommer ind og er særlig forventningsfulde, måske fordi julekoncerten er en oase midt i en stresset tid. Men julen er jo også en dejlig tid, hvor mange mennesker er gode til at tænke på hinanden. Jeg synes bare, at man skal prøve at sprede den gode vilje ud over hele året.

Kurt lever bestemt op til sin egen målsætning, det er 2007 et glimrende eksempel på. I anledning af ASF’s 100-års fødselsdag gav Kurt sammen med en række andre kunstnere fire velgørenhedskoncerter, som sluttede af med et gallashow i Tivolis koncertsal. Han har også været med til at udvikle ideen om solaktien, hvor virksomheder kan købe en aktie pr. barn, som de på den måde sender på feriekoloni med ASF.

Gør en forskel
– Selv om vi er et rigt land, er der stadig mange socialt udsatte børn, mange flere end man tror. Vi ser dem ikke i gadebilledet, de ligger ikke og sulter, men de er der, og de er marginaliserede, blandt andet fordi de ikke kan deltage i de samme aktiviteter som deres kammerater.

– Det er dejligt at hjælpe til med at gøre en forskel for de børn. En tur i feriekoloni kan måske forbedre dagligdagen en lille smule, give dem lidt adspredelse og måske endda selvtillid, fordi de møder ligesindede og finder ud af: Jeg er ikke den eneste.

– Bee baa di daa dii dii. Kurt varmer stemmen op, mens Annette pynter kirken med gran. Udenfor står koncertgæsterne og venter på at komme ind i varmen.
1 af 2 
2 af 2