Dyre lån koster Qvortrup formue

Henrik Qvortrup tjener ikke meget på salg af lejlighed, selv om hans og konens lejlighed har fordoblet sin værdi på blot fem år

Henrik Qvortrup  - her sammen med sin kone Marie - er ikke meget for at tale om sin privatøkonomi. (Foto: Linda Johansen)
Henrik Qvortrup - her sammen med sin kone Marie - er ikke meget for at tale om sin privatøkonomi. (Foto: Linda Johansen)
Salget af en lejlighed på Frederiksberg kunne have gjort Se og Hørs omstridte chefredaktør Henrik Qvortrup til en holden mand, hvis han havde opført sig økonomisk fornuftigt.

Det har han ikke.

Selv om han på papiret har tjent 3,65 mio. kr. på den 171 kvm store treværelses-stuelejlighed, har han i virkelighedens verden haft en langt mindre fortjeneste.

Henrik Qvortrup og hans kone, Marie, gav kun godt 3,25 mio. kr. for lejligheden, da de købte den for fem år siden. Og det er lykkedes dem at få den solgt for 6,9 mio. kr.

Alligevel bliver der kun omkring 750.000 kr. til dem hver, selv om prisen på lejligheder på Frederiksborg er mere end fordoblet i de mere end fem år, de har ejet deres.

Kæmpe lån
Det skyldes, at Henrik Qvortrup i løbet af de fem år har belånt lejligheden for næsten 5,3 mio. kr.

Chefredaktøren har ikke alene valgt Realkredit Danmark-lån med rentetilpasning. De tre lån er også alle med afdragsfrihed. Det betyder, at han i de over fem år udelukkende har betalt renter på lånene. Han har ikke afdraget så meget som én krone af gælden.

– Joh, det er da rigtigt, siger Henrik Qvortrup og tilføjer:

– Men jeg føler ikke trang til at tale om min privatøkonomi. Du kan jo bare læse tallene.

En ødegård
Marie og Henrik Qvortrup er stadig gift, men de bor ikke sammen. Han er rykket ind i en lejet treværelseslejlighed på 113 kvm, der ligger et andet sted på Frederiksberg. Hans kone bor angiveligt også til leje.

Men selv om chefredaktøren med knas i privatlivet nu har måttet vinke farvel til villa-lejligheden og haven lige udenfor, kan han dog glæde sig over, at han og konen stadig ejer en ødegård i Sverige. En ejendom, som nogle af de lånte kroner er gået til.

– Det er jo ikke nogen hemmelighed, lyder det fra Henrik Qvortrup.