Peter Aalbæk ramt af kræft i nyrerne

Zentropa-bossen Peter Aalbæk er blevet opereret for kræft i nyren og er nu på rekreation i sit eget hjem

Peter Aalbæk er her i Hollywood i forbindelse med den Oscar-nominerede danske film 'En Kongelig affære'.(Foto: Benjamin Kürstein)
Peter Aalbæk er her i Hollywood i forbindelse med den Oscar-nominerede danske film 'En Kongelig affære'.(Foto: Benjamin Kürstein)

Danmarks mest omtalte og farverige filmproducent, Zentropa-bossen Peter Aalbæk fik sig fornylig en meget alvorlig forskrækkelse, da han fik konstateret en kræftsvulst i den ene nyre. Zentropa-bossen fik efterfølgende opereret kræftsvulsten ud og befinder sig netop nu i sit hjem i Herfølge, hvor han forsøger at komme til kræfter igen efter den alvorlige operation.

Se også: Ålen om ny Trier-film: Den bliver hans hovedværk

 

Svulsten er helt væk, og den 57-årige Peter Aalbæk skal nu til jævnlige screeninger for at tjekke, at sygdommen ikke vender tilbage.

Det skriver filmbladet Ekko, der også har talt med Peter Aalbæk om den alvorlige sygdom.

- Jeg går rundt med fire sår i bugflæsket nu og rekreerer. Om to uger er jeg led og tyranniserende tilbage igen. Jeg er frisk og på banen igen, så det er ikke så ulykkeligt, som det lød først. Og lægen ønskede mig da tillykke efterfølgende, fortæller Peter Aalbæk til Ekko og understreger, at han ikke længere er bange for døden.

Peter Aalbæk Jensen tager gerne en morfar i løbet af dagen i Zentropas larmende kontormiljø. Støjen generer ham ikke. Anderledes er det med total stilhed. Den bryder han sig ikke om. (Foto: Claus Bjørn Larsen) Tæt på Stort portræt af Ålen: 'Vold betaler sig'

Peter Aalbæk har også gennem den alvorlige periode forsøgt at se det positive i sygdomsforløbet.

- Der var også mange gode ting ved det. Man kommer til at tænke over, hvad man har nået, og det var jeg sgu egentlig meget godt tilfreds med. Skulle det være, er det jo ikke sådan en stakkel, der forlader denne verden. Det ville være mere synd for resten af verden, lyder det fra Peter Aalbæk med vanlig humor. Og han understreger, at han ikke længere er bange for døden.

Peter Aalbæk ærgrer sig over, at det ikke lykkedes for kærlighedsdramaet 'En kongelig affære' at vinde en Oscar. (Foto: Benjamin Kürstein) Film - 25. feb. 2013 - kl. 07:44 Ålen om Oscar-show: Som at sidde på nåle

1 af 3 Peter Aalbæk på den røde løber i Cannes i forbindelse med Lars von Triers film 'Melancholia'.(Foto: Thomas Sjørup)
2 af 3 Her byder Peter Aalbæk Susanne Bier velkommen hjem til Danmark efter hendes Oscar-sejr for filmen 'Hævnen'.(Foto: Benjamin Kürstein)
3 af 3 Peter Aalbæk er her i Hollywood i forbindelse med den Oscar-nominerede danske film 'En Kongelig affære'.(Foto: Benjamin Kürstein)