Jan Fog gør som Simon Spies

Ejendomsmægleren fra 'Liebhaverne' på TV2 vil ikke forære sin virksomhed til staten

Simon Spies giftede sig med Janni Brodersen i 1983. Året efter døde han, og hun arvede hele formuen. (Foto: Peder Pedersen/Polfoto)
Simon Spies giftede sig med Janni Brodersen i 1983. Året efter døde han, og hun arvede hele formuen. (Foto: Peder Pedersen/Polfoto)

Inden jul skal kendis-ejendomsmægler og rigmand Jan Fog giftes med sin ungdomskæreste, den 17 år yngre Charlotte Juul. Men parret skal ikke leve sammen i traditionel forstand.

- Der er stor kærlighed. Men på en anden måde end at man skal bo sammen og sove sammen, siger Jan Fog til Ekstra Bladet.

Susanne Juul er Jan Fogs udkårne. (Foto: Facebook)
Susanne Juul er Jan Fogs udkårne. (Foto: Facebook)

Se også: Her er Jan Fogs hemmelige kone

Kæreste med Janni Spies
Jan Fog og Charlotte Juul var kærester for 25 år siden. Siden dengang har hun blandt andet været gift med entertainer, Thomas Eje, mens Jan Fog også har haft flere kærester. Faktisk var han og Janni Spies kærester et halvt års tid i 80'erne, efter ejendomsmægleren havde vist et hus frem for rejsekongens enke.

Se også: Jan Fog vil ikke scores

Forholdet mellem Janni Spies og Jan Fog stoppede, men parret forblev venner. Og måske har Janni Spies fortalt den 64-årige ejendomsmægler, hvordan han bedst sikrer sig, at hans mange penge forbliver på de rigtige hænder.

Mogens Glistrup rådede Simon Spies til at gifte sig med en ung kvinde, så rejsekongens formue ikke tilfaldt staten. (Foto: Christen Hansen/Polfoto)
Mogens Glistrup rådede Simon Spies til at gifte sig med en ung kvinde, så rejsekongens formue ikke tilfaldt staten. (Foto: Christen Hansen/Polfoto)

I 1983 giftede den 61-årige Simon Spies sig nemlig med den blot 19-årige receptionist Janni Brodersen, for at hans virksomhed ikke skulle tilfalde staten ved den barnløse rejsebureaudirektørs død. Og Janni Spies kendte naturligvis til vilkårene. Anne-Marie Glistrup skriver i sin bog om sin far, Mogens Glistrup, der var Simon Spies' ven og vejleder:

Det endte med, at Simon Spies giftede sig ungt, og hele formuen tilfaldt enken, Janni Spie, ved hans død. Det var en løsning, Glistrup støttede, og Janni vidste selvfølgelig, hvad det drejede sig om. Da hun blev spurgt: 'Har du taget Simon for pengenes skyld?' svarede hun prompte: 'Jeg tror faktisk, det er omvendt'.

Janni og Simon Spies var kun gift et år, inden rejsekongen døde. (Foto: Mogens Berger/Polfoto)
Janni og Simon Spies var kun gift et år, inden rejsekongen døde. (Foto: Mogens Berger/Polfoto)

Også Jan Fog erkender, at der er mere end blot kærlighed bag det forestående ægteskab.

- På et eller andet tidspunkt er det ikke nogen dum idé at gifte sig. Så det er egentligt meget fornuftigt.

Vil ikke forære det til staten
- Det kommer med alderen, at man har en virksomhed, man ikke har lyst til at forære staten. Jeg har lyst til at dele tingene mere med hende, end jeg har haft mulighed for, og man kan sige, der er helt klare skattemæssige begrænsninger, hvis man ikke er gift. Så er det gaver, og man skal betale gaveafgift, forklarer han.

- Er det Simon Spies-modellen, du bruger?

- Du kan godt kalde det en Simon Spies-model, bortset fra vi har kendt hinanden i 100 år, siger han.

- Jeg vil gerne efterlade hende mit livsværk, og det har hun det meget godt med.

Jan Fog skal giftes med sin livsveninde Charlotte. (Foto: Jan Sommer) Kendte Jetsetteren kaster anker: Jan Fog skal giftes

Hverken Jan Fog eller Charlotte Juul har børn.

- Vi har ikke planer om at få børn. Det har jeg slet ikke lyst til, og det tror jeg heller ikke, hun har.

Som en datter
Jan Fog har tidligere fortalt om Charlotte Juul - i et interview med BT fra 2011.

- I interviewet siger du, at hun er som en datter for dig. At du elsker hende, men at det ikke er begær. Er det stadig sådan, du vil beskrive jeres forhold?

- Det må du tolke som du vil. Kærligheden har mange veje, siger han glad.

Parret har endnu ikke besluttet, præcis hvornår eller hvordan brylluppet skal foregå.

Se også: Liebhavermægler skal giftes med hemmelig kone

1 af 2 Jan Fog vil gerne dele sin formue med sin kone. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 2 Simon Spies giftede sig med Janni Brodersen i 1983. Året efter døde han, og hun arvede hele formuen. (Foto: Peder Pedersen/Polfoto)