Ulven Peter i tunesisk bombedrama

Selvmorder detonerede bombe på stranden ved siden af Peter Birchs hotel

Peter kysser Selina i det, der skulle have været et ferieparadis, men som endte med et brag. (Privatfoto).
Peter kysser Selina i det, der skulle have været et ferieparadis, men som endte med et brag. (Privatfoto).

Peter Birch og hans kæreste, Selina, er i skrivende stund på vej op i et fly, der skal føre dem hjem til Danmark efter en ferie i Tunesien, der endte alt andet end som planlagt.

Tre dage inde i ferien sprængte en selvmorder sig i luften på stranden lige ved siden af deres hotel.Her bliver resterne af bombemanden fjernet fra stranden. (Foto: AP).
Her bliver resterne af bombemanden fjernet fra stranden. (Foto: AP).


- Det var tæt på os, siger Peter Birch til Ekstra Bladet over telefonen, mens han og Selina venter på at gå om bord i flyet.

Se også: Peter og Amalie i brudekjolekrig

Han hørte ikke selv bomben gå af, men ferien ændrede sig med ét.

- Vi valgte at blive på hotellet de sidste fire dage. Vi blev rådet til at blive. Og der var masser af politi på stranden, siger Peter.

Han valgte at blive i baren og tog det egentlig roligt.

Se også: Ulvens bikinibabe deler ud af sit liv

- Vi var selvfølgelig rystede, men Selina var mere bekymret end jeg. Jeg havde det sådan, at jeg jo alligevel ikke kunne gøre noget ved det.

Det var kun bombemanden, der omkom ved attentatet, der efter alt at dømme havde til sigte at dræbe en masse turister. Først forsøgte han at komme ind på Riadh Palms Hotel med en kuffert, men da han blev afvist, gik han ned på hotellets strand og detonerede bomben.

Senere forsøgte en anden mand at bombe den tidligere præsident Habib Bourguibas gravsted udenfor Monastir, men det attentat blev afværget af politiet.

Om nogle timer lander Peter Birch og Selina atter i Danmark efter ferien, der kunne være endt grueligt galt, hvis de havde opholdt sig på stranden, da bomben gik af.

Mest læste i flash!
Hent flere