Se Danmarks anti-voldelige Miss Universe

Den danske kandidat til Miss Universe-konkurrencen er fundet

Der skal kæmpes hårdt, hvis danske Cecilia skal vinde. Danmark har nemlig aldrig vundet før. (Foto: Henrik Adamsen)
Der skal kæmpes hårdt, hvis danske Cecilia skal vinde. Danmark har nemlig aldrig vundet før. (Foto: Henrik Adamsen)

Når verdenes smukkeste kvinder til november kæmper om at blive kåret, som universets smukkeste, sender Danmark den labre Cecilia Iftikhar af sted.

Den 26-årige dansk-pakistanske skønhed vil med sin deltagelse i 'Miss Universe' sætte fokus på organisationen 'White Ribbon', der arbejder for at komme vold mod kvinder til livs.

Se også: Hun er USA's smukkeste

- Verden over har de helt store skønhedskonkurrencer også fokus på indre værdier ogvelgørenhed. Et kønt ydre er ikke nok – du er nødt til at brænde for noget. For mig er det at øge opmærksomheden på vold mod kvinder, fordi den rammer bredt. Fysisk og psykisk terror i forhold forekommer også i velstillede miljøer, siger Cecilia Iftikhar i en pressemeddelse.

Konkurrencen finder sted den 9. november i Moskva, hvor Cecilia Iftikhar skal kæmpe mod 87 skønheder fra lande verden over. Organisationen bag den babe-konkurrencen er ejet af ingen ringere end rigmanden Donal Trumph.

Samfund - 21. dec. 2012 - kl. 11:37 TV: Her er universets smukkeste kvinde

Konkurrencen løber over flere dage, hvor kvinderne bliver bedømt på deres udseende, deres opførsel og deres værdier.

I følge reglerne skal deltagerne være mellem 18-27 år, ugifte, barnløse og ikke gravide. Derudover skal vinderen forblive single det følgende år, hvor hun ’regerer’.

Danmark har deltaget i mange gange i den store skønhedskonkurrence, men har aldrig vundet.

Mest læste i flash!
Hent flere