B.S. Christiansen skal hjælpe depressive kvinder

Omdiskuteret TV2-program bliver en realitet: Den tidligere jægersoldat og tv-kendis B.S Christiansen har lavet otte programmer, hvor han hjælper depressive kvinder

B.S. Christiansen har lavet otte afsnit af en ny fakta-serie, hvor han skal hjælpe depressive kvinder ud af deres depression. Programmet sendes i vinterperioden lige efter Julen.(Foto: Claus Lunde)
B.S. Christiansen har lavet otte afsnit af en ny fakta-serie, hvor han skal hjælpe depressive kvinder ud af deres depression. Programmet sendes i vinterperioden lige efter Julen.(Foto: Claus Lunde)

I starten af året søgte TV2 via et castingopslag depressive kvinder, der ville være med i et tv-program, hvor B.S. Christiansen skulle hjælpe dem med at komme ud af deres depression. Kvinderne skulle være mellem 20-40 år og have mod på at kaste sig ud i et eventyr, der bliver både fysisk og psykisk krævende.

Kritikken haglede efterfølgende ned over TV2 fra flere forskellige eksperter fra Depressionsforeningen og PsykiatriFonden, der advarede mod programmet, fordi det kunne være farligt for de depressive kvinder. Men TV2 har alligevel valgt at lave udsendelserne. Det bekræfter B.S. Christiansen overfor Ekstra Bladet.

Se også: TV2 raser: Vi efterligner ikke selvmordsprogram

- Jeg har lavet otte nye tv-programmer, hvor jeg hjælper en masse depressive kvinder med at komme ud af deres depressioner og deres brug af antidepressiv medicin, der skal sendes på TV2 til vinter.

Skal de depressive kvinder så også på overlevelsestur i naturen?

- Naturen er jo en vigtig del af helbredelsen, men det handler om, at man spiser rigtigt, at man dyrker noget motion og finder livsglæden. Og så er det vigtigt at vide, at piller og medicin kun fjerner symptomerne, men ikke fjerner årsagen til depressionen.

Det er fagligt forsvarligt
TV2-redaktør Jes Schrøder, der har været med til at udvikle programmet, bekræfter, at fakta-serien med B.S. Christiansen og de depressive kvinder bliver sendt på TV2 i vinterperioden efter Jul. Han ønsker dog ikke at sætte dato på programstarten eller navnet på fakta-serien.

- Jeg kan dog oplyse, at B.S. Christiansen navn kommer til at være en del af fakta-seriens navn.

Der var jo en del kritik fra eksperter fra Depressionsforeningen og PsykiatriFonden i forbindelse med jeres castingopslag tidligere på året. Men TV2 har alligevel valgt at gennemføre programmet. Hvorfor?

- Det er fordi, at dem der kritiserede programmet ikke vidste, hvad programmet handlede om, eller hvordan det skulle laves. De kritiserede det ud fra et castingopslag. Men jeg kan garantere, at programet er fagligt forsvarligt, siger Jes Schrøder fra TV2.

Mest læste i flash!
Hent flere