Kontroversiel digter overfaldet i København

Aarhusianske Yahya Hassan er blevet slået i hovedet af en mand på Hovedbanegården

Yahya Hassan blev i går slået i hovedet på Hovedbanegården i København. (Foto: Polfoto)
Yahya Hassan blev i går slået i hovedet på Hovedbanegården i København. (Foto: Polfoto)

Overværede du episoden - eller kender du noget til sagen? Så send os en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Digteren Yahya Hassan blev i aftes overfaldet på Hovedbanegården i København, hvor han er blevet slået i ansigtet.

Overfaldet skete klokken 18.40 på en af stationens perroner.

En 24-årig mand med udenlandsk baggrund er anholdt i sagen. Han vil i dag, tirsdag, blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Det skriver Ritzau.

Se også: Støtte til Yahya Hassan på de sociale medier

- Han bliver genkendt dernede, da han er på stedet for at følge en veninde til toget, fortæller Ove Bundgård Larsen fra Københavns Politi til Ritzau.

Ifølge Ove Bundgård Larsen er der rejst sigtelse efter straffelovens paragraf 244, som er den milde voldsparagraf i straffeloven.

Yahya Hassans forlag, Gyldendal, havde ikke hørt om episoden, før Ekstra Bladet kontaktede forlaget, og Yahya Hassans redaktør, Simon Pasternak, henviser indtil videre til politiet.

- Vi synes selvklart, at det er helt uacceptabelt, at han er blevet overfaldet, skriver han i en mail.

Se også: Yahya Hassan hitter også i udlandet

18-årige Yahya Hassan udgav den 17. oktober en digtsamling om sin opvækst i Aarhus V. Digtene beskriver en hverdag med vold, forældresvigt og kriminalitet.

I forbindelse med udgivelsen har Yahya Hassan modtaget flere dødstrusler, hvoraf politiet har valgt at rejse straffesager i seks af dem på grund af deres meget grove karakter.

I forrige weekend vandt han BogForums debutantpris på 50.000 kroner.

- Jeg har jo altid skrevet mine digte. Jeg har altid været udsat for dødstrusler og voldsomme ting i mit nærmiljø. Folk vidste godt, hvad min holdning var til de her ting før. Den eneste forskel er, at det nu er blevet til en offentlig begivenhed, sagde han efterfølgende til Politiken.

Se også: Yahya Hassans digtsamling runder 11.000 eksemplarer

Overværede du episoden - eller kender du noget til sagen? Så send os en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Mest læste i flash!
Hent flere