Gustav blev også overfaldet: Her er hans råd til Yahya

Realitybøssen er selv blevet overfaldet på grund af sine holdninger og opfordrer den unge digter til at passe på sine nærmeste

- Folk er jo psykopater i hovedet, lyder det spontant fra Gustav, da Ekstra Bladet fanger ham på mobilen.

I går aftes blev den 18-årige digter Yahya Hassan overfaldet på Hovedbanegården, formentligt på grund af den digtsamling, han udgav i slutningen af oktober.

For blot en måned siden var det Gustav, der blev overfaldet. På et hjørne ikke langt fra Hovedbanegården blev han passet op af tre unge mænd, hvoraf den ene kastede en flaske i hovedet på ham og råbte 'bøsserøv' efter ham.

Se også: Gustav slået nedSe også: Gustav efter overfald: De får mig ikkeSe også: Ung mand varetægtsfængslet for overfald på Gustav

Desværre er det ikke eneste gang, at Gustav har oplevet, at folk griber til vold.

- Jeg var i byen i fredags sammen med en heteroven, der så næste dag møder nogle fyre på en restaurant. De spørger ham, om det ikke var ham, der var i byen med mig dagen før. Da han svarer 'ja', slår den ene ham ud af den blå luft, fortæller Gustav og tilføjer:

- Det er det allerværste. At det kan gå ud over folk, man kender.

På baggrund af sine egne oplevelser har han også et råd til Yahya Hassan.

- Jeg vil opfordre Yahya Hassan til aldrig at få taget billeder med sin familie og sine venner. Simpelthen for at beskytte dem.

Se også: Kontroversiel digter overfaldet i KøbenhavnSe også: Yahya Hassan til avis: Jeg er okaySe også: Fængslet for digter-vold: Ændrede navn efter terrordom

Netop det med at beskytte sine nære er noget, der ligger Gustav meget på sinde.

- Hvis jeg havde børn, ville jeg aldrig lave det, jeg laver i dag. Det ville jeg slet ikke turde af frygt for, hvad der ville kunne ske med dem, siger han.

Han har dog ingen planer om at ændre sin attitude og ageren i medierne. Ingen skal få ham ned med nakken - og det håber han også gælder for Yahya Hassan.

- Det er jo til at brække sig over. Tænk at man ikke kan have sine synspunkter uden at skulle blive slået på, spyttet på og så videre. Man bliver jo bange. Og hvad bliver det næste?

Se også: Støtte til Yahya Hassan på de sociale medierSe også: Yahyas overfaldsmand risikerer tre års fængselSe også: Digter fik 5-10 knytnæveslag

Mest læste i flash!
Hent flere