Yahya Hassan-arrangement i Vollsmose aflyst

Odense Centralbibliotek har aflyst et Yahya Hassan-arrangement i Vollsmose efter anbefaling fra Fyns Politi og PET

Odense Centralbibliotek har aflyst et arrangement med digteren Yahya Hassan i bydelen Vollsmose efter anbefaling fra Fyns Politi og PET (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Odense Centralbibliotek har aflyst et arrangement med digteren Yahya Hassan i bydelen Vollsmose efter anbefaling fra Fyns Politi og PET (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Odense Centralbibliotek har torsdag aflyst et arrangement med digteren Yahya Hassan på Vollsmose Bibliotek.

Det bekræfter bibliotekschef for Odense Centralbibliotek, Kent Skov Andreasen, over for Ekstra Bladet.

Se også: Kontroversiel digter overfaldet i København

- Vi har været til møde med Fyns Politi og PET (Politiets Efterretningstjeneste, red.), som har anbefalet, at arrangementet blev flyttet på grund af den aktuelle sikkerhedssituation omkring Yahya Hassan, siger Kent Skov Andreasen til Ekstra Bladet.

Udskydes til foråret
Kent Skov Andreasen oplyser, at han ikke har fået konkrete oplysninger om, hvad der ligger til grund for myndighedernes trusselsvurdering.

Arrangementet, som 120 mennesker havde købt billet til, skulle være afholdt tirsdag den 26. november klokken 19. Nu oplyser biblioteket, at man vil forsøge at gennemføre det i foråret.

Se også: Yahya Hassan til avis: Jeg er okay

Over for Ritzau bekræfter chefpolitiinspektør John Jacobsen, at Fyns Politi har anbefalet biblioteket at flytte arrangementet.

- Vi har i går holdt et møde med Odense Kommune, hvor vi har anbefalet, at man flyttede arrangementet, siger John Jacobsen til Ritzau.

Åbenlys trussel
At der eksisterer en konkret trussel mod Yahya Hassan, er mere eller mindre åbenlyst.

Mandag blev digteren overfaldet på Københavns Hovedbanegård, da han skulle følge sin kæreste til toget.

Politiet anholdt en mand i sagen, som erkender at have slået Yahya Hassan, men som nægter, at det skulle være politisk eller religiøst motiveret.

Den anholdte er tidligere idømt syv års fængsel for at planlægge terror. Dengang gik han under navnet Abdul Basit Abu-Lifa, men han har i dag skiftet navn.

Onsdag aften deltog Yahya Hassan i en velbesøgt digtoplæsning i Pressen i Politikens Hus på Rådhuspladsen i København. Han var iført en skudsikker vest, da han ankom til stedet.

Ved det nu aflyste arrangement i Vollsmose skulle journalisten Tarek Omar have interviewet Yahya Hassan og debatteret med ham. Det var et Politiken-interview, som Omar lavede med digteren, der gjorde Yahya Hassan landskendt.

Mest læste i flash!
Hent flere