Festivaldirektør: Trier er velkommen i Cannes

Nymphomaniac kommer ikke til filmfestivalen i Cannes - men Lars von Trier er meget velkommen, siger festivaldirektøren Thierry Fremaux

Lars von Trier skabte overskrifter med sine nazi-udtalelser under filmfestivalen i Cannes i 2011, men nu er han tilgivet af festivaldirektøren og bliver budt velkommen tilbage, når han har lyst.(Foto: AP)
Lars von Trier skabte overskrifter med sine nazi-udtalelser under filmfestivalen i Cannes i 2011, men nu er han tilgivet af festivaldirektøren og bliver budt velkommen tilbage, når han har lyst.(Foto: AP)

- Der er ingen tvivl om, at Lars von Trier vil gøre et stort comeback i Cannes.

Sådan lød det fra festivaldirektøren for filmfestivalen i Cannes, Thierry Fremaux, da han holdt en tale i Goa i Indien omkring den kommende filmfestival i Cannes. Det er første gang, at festivaldirektøren officielt har sagt, at Lars von Trier er velkommen tilbage til Cannes, siden den verdensberømte filminstruktør i 2011 blev bortvist fra festivalen og kaldt 'persona non grata'(uønsket person) på grund af sine 'nazistiske udtalelser under et pressemøde for filmen 'Melancholia'.

Fremaux gjorde dog samtidigt opmærksom på, at Triers nye film 'Nymphomaniac' ikke vil blive udtaget til filmfestivalen i Cannes, fordi den allerede har verdenspremiere i Danmark den 25. december og siden har premiere i andre europæiske lande i løbet af januar måned. Ifølge reglerne i Cannes kan en film nemlig ikke blive udtaget, hvis den allerede har haft verdenspremiere i andre lande før festivalens start.

 

Trier blev uretfærdigt behandlet
Thierry Fremaux udtalte iøvrigt følgende om al balladen i 2011.

- Hele hysteriet omkring de ting Trier dengang sagde, var lige så dumt, som det han selv sagde. Jeg fortalte ham personligt, at han havde fortalt en rigtig dårlig joke, men at hysteriet og al balladen omkring joken var uretfærdig, lød det fra Fremaux og tilføjede:

- Drømmer vi om at få Lars von Trier tilbage til Cannes. Ja, selvfølgelig gør vi det. Og jeg vil gerne beskrive ham som en god ven.

Der er dog stadig spekulationer omkring muligheden for at få Lars von Triers fem timer lange directors cut-version af 'Nymphomaniac' vist i Cannes. Det er nemlig kun en fire timer lang version, der vil blive vist i Danmark og Europa før filmfestivalen i Cannes. Mest læste i flash!
Hent flere