Fornem pris til Susanne Bier-film

Filminstruktøren Susanne Biers film 'Den Skaldede Frisør' modtager prisen for årets bedste komedie ved European Film Awards i Berlin

(FOTO: ADRIAN JOACHIM)
(FOTO: ADRIAN JOACHIM)

Sejrsrækken vil ingen ende tage for Danmarks ukronede film-dronning, Susanne Bier.

Hun er netop blevet hædret med prisen for årets bedste komedie ved European Film Awards i Berlin.

Prisen gives for filmen 'Den Skaldede Frisør', der har James Bond-stjernen Pierce Brosnan i en af hovedrollerne.

Den kvindelige hovedrolle spilles af danske Trine Dyrholm.

Filmen handler på trods af, at det er en komedie, om tunge emner som det at miste sin hustru, utroskab og kræft. Der er dog i vanlig Bier-facon også tilsat en hel del kærlighed.

Filmens manuskript er skrevet af Biers faste makker Anders Thomas Jensen, der selv har instrueret mega-succesen Blinkende Lygter.

Da filmen havde premiere i september 2012 fik den noget blandede anmeldelser.

Ekstra Bladets anmelder var en af de mere lunkne.

- Desværre er mange af rollerne karikeret langt ud på folkekomedie-niveauet. Det gælder ikke mindst Bodnias ynkelige håndværker og Schamburg-Müllers blæste blondine samt Paprika Steens selvoptagede furie. Hvilket betyder at ’Den skaldede frisør’ aldrig finder den svære balance mellem den lette komedie og den romantiske alvor. Man tror simpelthen ikke et sekund på historien – heller ikke inden for fiktionens usandsynlige rammer. Og derfor bliver det hele i den sidste ende ret ligegyldigt. Men kan man tage til takke med en filmisk version af ’Romanbladet’ med indlagte komiske optrin, serveret af kendte skuespillere i smukke rammer, vil man sikkert finde stor fornøjelse i ’Den skaldede frisør’, skrev Henrik Queitsch i sin anmeldelse.

Susanne Bier vandt i 2011 en Oscar for filmen 'Hævnen'. Hun var i 2006 Oscar-nomineret for filmen 'Efter Brylluppet'.

Filminstruktøren havde sit store gennembrud med komedien 'Den Eneste Ene', der med over 800.000 solgte billetter er en af dansk komediefilms største succeser.