De kendte er vilde med behårede fødder

Da anden del af 'Hobbitten' i går havde gallapremiere strømmede de danske kendisser ned ad den røde løber for at se med

De kendte strømmede til gallapremiere på 'Hobbitten: Dragen Samugs ødemark' i går aftes i Imperial i København. (Foto: Henning Hjorth)
De kendte strømmede til gallapremiere på 'Hobbitten: Dragen Samugs ødemark' i går aftes i Imperial i København. (Foto: Henning Hjorth)

Se det store galleri med kendisser til gallapremiere over artiklen.

Tolkiens 'Ringenes Herre'-univers kan et eller andet. For fuldstændig som herskerringen har en overnaturlig tiltrækningskraft på dem, der har haft den på, trækker film om små lodne hobbitter og smukke elvere kendisser i massevis til biografen.

Da 'Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark' i går havde gallapremiere i Imperial i København var der på det nærmeste kø på den røde løber.

Se også: Hobbitten 2: Lang og ligegyldig

- Jeg læser bogen minimum en gang om året, sagde Ekstra Bladets modediktator, Jim Lyngvild eksempelvis.

Han havde til anledningen klædt sig ud som dragen Smaug.

Se også: Iben Hjejle: Fik læst Hobbitten i mors mave

 

Komikeren Jonas Schmidt ville, hvis han selv kunne vælge, være Aragorn, selv om han ikke er med i 'Hobbitten', men kun i 'Ringenes Herre'-triologien. Alligevel har han også et blødt punkt for de små væsner med de behårede fødder.

- Okay, jeg vil også gerne lidt være hobbit. Bare lidt, grinede han.

Se også: Jim Lyngvild: Jeg er en drage

Også Ørkenens Sønner-broderen Søren Pilmark så frem til tre timer i biografens mørke.

- Jeg tror, at den er flot lavet. Og jeg håber, at den kan holde kadancen. Jeg har læst alle bøgerne, og jeg var meget overrasket over, at de var så gode, sagde han.

Se det store galleri med kendisser til gallapremiere over artiklen.

Se også: Derfor sagde Viggo nej til 'Hobbitten'

1 af 17 Jonas Schmidt havde taget sin kone, Maja, med til gallapremiere. - Vi håber, at den er rigtig god. Et'eren var rigtig hyggelig, sagde parret. (Foto: Henning Hjorth)
2 af 17 Jim Lyngvild havde taget dragetøj på til ære for dragen Smaug. - Jeg er kæmpe fan af hele universet, sagde han. (Foto: Henning Hjorth)
3 af 17 Iben Hjejle var til premiere med sin veninde, Louise Plesner. 'Dicte'-skuespilleren har fået læst 'Hobbitten' højt lige siden hun lå i sin mors mave. (Foto: Henning Hjorth)
4 af 17 Emil Thorup havde gemt sin nyerhvervede muskeloverkrop væk under et jakkesæt og glædede sig til at bruge tre timer i selskab med Tolkiens eventyrfigurer. (Foto: Henning Hjorth)
5 af 17 Jan Fog havde ladet sin nye kone blive hjemme. - Hun gemmer sig lidt endnu, sagde han og fortalte, at han glædede sig til filmen. - Hvis den er lige så god som et'eren, bliver det en fantastisk aften. (Foto: Henning Hjorth)
6 af 17 Peter Birch har travlt på sin nye bar, Saloon, men skulle alligevel lige et smut i biffen og se 'Hobbitten'. Kæresten Selina kunne dog ikke komme med, da hun læste til eksamen. (Foto: Henning Hjorth)
7 af 17 Allan Olsen var til premiere med sin søn, Jacob. - Vi er store fans af Gollum og har set både 'Hobbitten 1' og 'Ringenes Herre'-filmene, sagde den altid glade skuespiller. (Foto: Henning Hjorth)
8 af 17 Gustav havde taget sin veninde Charlotte med i biffen. - Charlotte er nok Danmarks største Tolkien-fan, sagde han og indrømmede, at han intet anede om hverken hobbitter eller troldmænd. - Men jeg håber, at der er fri bar, grinede han. (Foto: Henning Hjorth)
9 af 17 To generationer af familen Zobel var taget i biffen sammen: Peter Zobel, Alexander Zobel, Nikolaj Zobel og Henriette Zobel. Henriette Zobel var lige vendt hjem fra Thailand, hvor hun havde undervist i meditation. - Det var fantastisk. Klokken kvart i seks hver morgen gik jeg rundt med en lille klokke og vækkede alle 11, der var med. Det var helt afslappet, sagde hun. (Foto: Henning Hjorth)
10 af 17 Benedikte Balling kom aldrig igennem 'Hobbitten' på bog, da hun var mindre. - Den var simpelthen for detaljeret, sagde hun, men glædede sig til at se filmen. Et'eren havde hun nemlig syntes meget bedre om end bogen. (Foto: Henning Hjorth)
11 af 17 Tv- og radiovært Christina Bjørn var også klar til en aften i selskab med de lodne hobbitter. (Foto: Henning Hjorth)
12 af 17 Laura Christensen holder juleferie efter at have spillet teater hele efteråret og havde god tid til en tur i biffen. Hun har læst bogen bag filmen, men mente at i hvert fald den første del var bedre på lærredet end på papir. (Foto: Henning Hjorth)
13 af 17 Oliver Bjerrehuus havde sin søn, Oliver, med i Imperiel. - Det er nok mig, der glæder mig allermest, sagde modellen. (Foto: Henning Hjorth)
14 af 17 Søren Pilmark og hans kone, Susanne, kan bedst lide troldmanden Gandalf blandt alle Tolkiens figurer. - Men ham kan alle jo selvfølgelig lide, sagde Søren Pilmark. (Foto: Henning Hjorth)
15 af 17 Sangerinden Malene Qvist og kjoledesigner Lasse Spangenberg havde taget hinanden under armen for at se 'Hobbitten', selv om der ikke var meget plads i designerens kalender. - Der er travlt for tiden med kjoler til julefrokoster og nytårskur, og så er vi også begyndt at gøre klar til januarudsalg, sagde Lasse Spangenberg. (Foto: Henning Hjorth)
16 af 17 - Jeg elsker eventyrfilm, strålede Eva Nabe Poulsen på den røde løber, selvom hun dog måtte erkende, at hun aldrig havde nået at se den første 'Hobbitten'-film. (Foto: Henning Hjorth)
17 af 17 De kendte strømmede til gallapremiere på 'Hobbitten: Dragen Samugs ødemark' i går aftes i Imperial i København. (Foto: Henning Hjorth)