Smukke Danica som 'Shooting Star' i Berlin

Danske Danica Curcic er udvalgt til at være en af de ti europæiske Shooting Stars ved filmfestivalen i Berlin

Den 28-årige danske skuespiller Danica Curcic er udvalgt som 'Shooting Star' ved filmfestivalen i Berlin sammen med 9 andre unge europæiske skuespillere.(Have PR)
Den 28-årige danske skuespiller Danica Curcic er udvalgt som 'Shooting Star' ved filmfestivalen i Berlin sammen med 9 andre unge europæiske skuespillere.(Have PR)

Hun er 28 år, smuk som et stjerneskud og er med raketfart på vej mod stjernehimlen som skuespiller. Danica Curcic, der er født i Beograd i Serbien i 1985 og kom til Danmark allerede som et-årig, er nemlig udvalgt som såkaldt 'Shooting Star' ved filmfestivalen i Berlin i februar måned. Her bliver hun sammen med ni andre unge europæiske skuespillere kåret som morgendagens stjerner med international gennemslagskraft.

Og de ord passer i den grad på Danica Curcic, der netop har været aktuel i tv-serien 'Broen', hvor hun spiller en gymnasielærer, der har et hemmeligt lesbisk forhold til en af sine elever. Og i 2014 vil Danica Curcics navn pryde hele fire biografplakater. Hun springer nemlig ud som selveste Kimmie i Mikkel Nørgaards 'Fasandræberne' og har store roller i både Hella Joofs kommende komedie 'Malta - All Inclusive', Bille August 'Stille Hjerte' samt Christian E. Christiansens ungdomsfilm 'Lev stærkt'.

Se også: Se hvem der skal spille Kimmie i Fasandræberne

 

Shooting Star-juryen i Berlin er også fuld af rosende ord overfor Danica Curcic:

'Med sin naturlige charme lyser Danica op i hit-and-run-dramaet 'Lev Stærkt'. I en film, der indledningsvis ser ud til at foregå i en mandsdomineret verden, træder hun umærkeligt frem som historiens bankende hjerte og moralske vejviser.

Den unge norske skuespiller Jakob Oftebro, der er bosiddende i København og har en af de bærende hovedroller i den kommende danske tv-serie '1864', er også udtaget som Shooting Star i Berlin. Om ham skriver juryen:

'Jakob er en ekstraordinær karismatisk ung skuespiller. Han er vidunderlig som den romantiske hovedkarakter i filmatiseringen af Knut Hamsuns ”Victoria”, mens han demonstrerer imponerende bredde i sit øvrige arbejde. Vi har tillid til, at Jakob går en enestående karriere i møde.'

Se også: Danmarks dyreste tv-serie er i kassen

 

Masser af opmærksomhed
Danica Curcic og Jakob Oftebro kan udover hæderen også se frem til en hektisk filmfestival med masser af international opmærksomhed og store oplevelser. Tanken bag prisen er nemlig at promovere Europas største skuespiltalenter. Således kan de to skuespillere se frem til en tur op ad den røde løber, møder med castere, producere og en lang række folk inden for branchen, pressemøder, fotosessions, middage, gallafester og dertilhørende afterparties.

 

Spiller sammen i kommende dansk drama
De to Shooting Star 2014-stjerner Danica Curcic og Jakob Oftebro spiller iøvrigt sammen med Shooting Star 2009-stjernen Cyron Melville i Christian E. Christiansens opfølger til 'Råzone', det kommende danske drama 'Lev Stærkt', som får biografpremiere 3. april. Hvor 'Råzone' fulgte et slæng unge kvinder, er det i 'Lev Stærkt' de unge mænds tur. Gaderæs, alkohol og hurtig kærlighed er alt sammen noget, der kan sparke liv i en rastløs og adrenalinhungrende vennegruppe. Men i ”Lev Stærkt” får kombinationen fatale konsekvenser, da Nikolaj (Cyron Melville) og hans bedste ven Martin (Jakob Oftebro) med speederen i bund slår en ung pige ihjel. Martin ryger i fængsel, og Nikolaj går fri. Ramt af skyldfølelse vil Nikolaj gøre alt for at hjælpe Martin videre, men kærligheden kommer i vejen, da Nikolaj forelsker sig i Martins drømmepige (Danica Curcic) og tvinges ud i et voldsomt dilemma. Venskaber og kærlighed bliver sat på spidsen med 200 km/t, og ingen når at tænke sig om, før det er for sent. ”Lev Stærkt” er en barsk fortælling om rodløse desperadoer, om venskab, loyalitet og kærlighed – og drømmen om det ultimative kick, der aldrig holder op.

Se den flotte og fartfulde trailer til 'Lev Stærkt' her