Dyre-Dans kæreste som lækker pels-sild

Den nye fødevareminister ønsker at forbyde mink-avl. Hans modelkæreste har derimod ikke noget imod at vise sig i dyre pelse

Den nye fødevareminister, Dan Jørgensen, danner par med Sofie Jagert, der har den grå pelshat på hovedet. Dan Jørgensen er skarp modstander af pelsindustrien. (Foto: PR/Kopenhagen Fur)
Den nye fødevareminister, Dan Jørgensen, danner par med Sofie Jagert, der har den grå pelshat på hovedet. Dan Jørgensen er skarp modstander af pelsindustrien. (Foto: PR/Kopenhagen Fur)

Mon ikke bølgerne kan gå højt som Østersøen i orkan, når der bliver diskuteret pels hjemme hos den nye fødevareminister og hans hamrende lækre modelkæreste.

Dan Jørgensen er indædt modstander af mink-avl og har tidligere direkte sagt, at han ønsker et forbud mod opdræt af de små pelsdyr.

En helt anderledes tilgang har hans kæreste til den varme eksklusive beklædning.

Tidligere i dag kunne Ekstra Bladet afsløre, hvem den lækre kvinde var, som den nyudklækkede fødevareminister gav en ordentlig smasker for rullende kameraer i går i TV 2 Nyhederne - nemlig den labre model Sofie Jagert.

Se også: Dan Jørgensen kysser undertøjsmodel

Sild i pels
Så sent som i juni gik hun svedende og smilende rundt i sommervarmen under Folkemødet på Bornholm og reklamerede for Kopenhagen Fur og deres pelse.

’Fra sild til sild’ var temaet for pelsfirmaet, der på solskinsøen ønskede at fortælle historien om, hvordan minkene spiser sild og derefter bliver til flotte pelse, der ender på model-sild.

- Vi oplever simpelthen sådan en positiv stemning, når vi går rundt, fortalte Sofie Jagert dengang ifølge Kopenhagen Furs hjemmeside.

- Alle folk komplimenterer vores pels. De er meget interesserede og også overraskede over, at Kopenhagen Fur byder på sild og øl til frokost, sagde hun.

Ud over at se dårende dejlig ud var Sofie Jagerts job sammen med de andre modeller at servere sildemadder og øl til frokost.

Dyrplageri
Dan Jørgensen arbejde for at forbyde mink-avl begyndte tilbage i 2009, hvor han kaldte avlen af de bløde pelsdyr for dyrplageri. Han henviste til, at Danmark allerede havde afskaffet avlen af ræve, og vi derfor burde være forgangsmænd.Dan Jørgensen ønsker at forbyde pelsavl. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Dan Jørgensen ønsker at forbyde pelsavl. (Foto: Tariq Mikkel Khan)


- Danmark vil jo gerne være foregangsland, når det handler om dyrevelfærd. Her har vi chancen, spørgsmålet er bare, om hensynet til industrien skal vinde over hensynet til dyrene. Det mener jeg ikke, at det skal, sagde Dan Jørgensen i en pressemeddelelse fra 2009.

Se også: Dan the Mans vilde dyrevelfærd: Køre-hviletid for grise og minkavl totalforbudt

Dyreglade Dan blev i 2012 blev kåret som 'Årets dyreven' af Dyrenes Beskyttelse.Sofie Jagert kan ikke kun charmere socialdemokrater - her taler hun under Folkemødet på Bornholm med Venstre-manden Kristian Jensen. (Foto: PR/Kopenhagen Fur)
Sofie Jagert kan ikke kun charmere socialdemokrater - her taler hun under Folkemødet på Bornholm med Venstre-manden Kristian Jensen. (Foto: PR/Kopenhagen Fur)