Jim Lyngvild hyrer bodyguard

Modediktatoren føler sig nu så utryg, at han ikke længere tør færdes på egen hånd

Jim Lyngvild tør ikke længere færdes offentligt uden en bodyguard ved sin side. (Foto: Daniel Hjorth)
Jim Lyngvild tør ikke længere færdes offentligt uden en bodyguard ved sin side. (Foto: Daniel Hjorth)


Se også: Lyngvild raser efter grov bus-vold: Nu må folket vågne!

Det kan have sin pris at bruge sin ytringsfrihed og sige sin uforbeholdne mening om kontroversielle emner som eksempelvis indvandrerkriminalitet.

Det kan digteren Yayha Hassan og tegneren Kurt Westergaard skrive under på, og nu har Jim Lyngvild også måttet tage konsekvensen af sin lyst til at blande sig i den offentlige debat.

- Det er ikke første gang, jeg føler mig truet, men efter mit Facebook-opslag i kølvandet på weekendens grove overfald, hvor en sagesløs mand i København blev trampet i hovedet af to somaliske drenge, har jeg oplevet så mange trusler af forskellig art, at jeg har følt mig nødsaget til at træffe nogle ret drastiske beslutninger vedrørende min personlige sikkerhed, siger Jim Lyngvild til Ekstra Bladet.

Betaler selv
Derfor har Lyngvild nu hyret en stor, stærk bodyguard fra et privat vagtværn. Bodyguarden skal ledsage og beskytte Jim ved offentlige arrangementer og desuden overnatte og passe på Jim og hans mand i hjemmet på Fyn.

- Det er jo altid rart med endnu en stærk mand i huset, men jeg finder det ganske enkelt grotesk, at man nu må konstatere, at ytringsfriheden uomtvisteligt er forhistorie i Danmark. Man kan ikke længere sige sin mening uden at skulle overveje konsekvenserne. Det er en syg verden, hvor ytringsfriheden kun eksistrerer i en lovtekst, men ikke længere betyder noget i praksis, siger Jim Lyngvild.

Udover den personlige bodyguard har Jim desuden selv bekostet at få sit vikingeborg-lignende hjem sikret ved hjælp af alverdens alarmer og kameraer.

Se også: Jim Lyngvild: Jeg er en drage