Kærligheden brast: De gik fra hinanden i 2013

Efter 17 år sammen meddelte Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen i 2013, at de skulle skilles. Og de er langt fra de eneste

Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig var blandt de kendte par, der i 2013 gik hver til sit. (Fotos: Thomas Lekfeldt)
Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig var blandt de kendte par, der i 2013 gik hver til sit. (Fotos: Thomas Lekfeldt)

Så står han der igen. Uden for døren og banker på.

Thomas Helmig blev i året der snart er gået skilt fra forfatter, psykolog og tidligere topmodel Renée Toft Simonsen. Parret nåede at fejret kobberbryllup, inden deres 17 år lange forhold kom så meget ud af takt, at det ikke var til at redde.

Se også: Thomas Helmig skal skilles

Det trak overskrifter, da et af landets absolut mest celebre par i september meddelte offentligheden, at de skulle skilles. Og bruddet mellem krøltoppen fra Aarhus og modellen blev et af landet mest omtalte i 2013 - måske især fordi sangeren efter få uger blevet kædet sammen med en ny og temmelig frisindet kvinde.

Se også: Helmigs lækre rejsekammerat: Vi er bare gode venner

Den svære kærlighed
Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig har aldrig lagt skjul på, at det er gået op og ned i deres forhold.

- Thomas har et stort behov for at være sig selv, og jeg har et kæmpe symbiotisk behov. Det har clashet de sidste 14 år, og det er noget af det, vi stadig arbejder med. Selvfølgelig har det slået gnister - det gør det stadigvæk, sagde Renée Toft Simonsen for et par år siden til BT.

Også Thomas Helmig har udtalt sig om sin partner:

- Det er ikke et glansbillede, jeg bor sammen med. Det er en supermodel - med det hele, har han sagt i et interview med TV 2.

Allan alane
Den 49-årige sanger og hans et år yngre ekskone er langt fra de eneste, der har haft for store udfordringer med kærligheden.

Også svømmepigen Jeanette Ottesen blev sinlge efter to års ægteskab med manden Bobby Gray.

Se også: Jeanette Ottesen lurer på russisk badejern

Og Ekstra Bladets 'Vild med dans'-helt Allan Simonsen måtte kort før premieren på efteråets mest sete tv-program melde ud, at han og fruen Gitte var gået hver til sit.

Se også: Chokmelding fra Allans eks: Jeg var utro

Se hvilke kendisser der også gik fra hinanden i 2013 i galleriet herover.

1 af 19 Efter 14 år sammen gik skuespilleren Paprika Steen og filmproduceren Mikael Rieks fra hinanden. Parret, der har en søn sammen, har solgt deres hus i Vangede, og de fastholder, at de vil forblive bedste venner. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 19 Datteren Hollie Nolia havde ikke fået sin første mundfuld grød, før hendes mor og far gik fra hinanden. Det betyder, at modellen Mascha Vang nu er enlig mor og racerkøreren Nicolas Kiesa er weekendfar. (Foto: Mogens Flindt)
3 af 19 Ægteskabet mellem de to musikere Pernille Rosendahl og Johan Wohlert blev for stormfuldt. De har været sammen siden 2002 og blev i 2006 forældre til sønnen Tristran. Parret har planer om at fortsætte deres fælles musikprojekt The Storm. (Foto: Target)
4 af 19 Bo Spellerberg var en tro støtte fredag efter fredag, da Louise Svalastog Spellerberg var med i sidste efterås 'Vild med dans'. Men i sensommeren kom det frem, at håndboldparret var gået fra hinanden og at Louise var flyttet fra deres fælles hjem i Kolding. Parret nåede at få en datter sammen. (Foto: All Over Press)
5 af 19 'Vild med dans'-vinderen Mads Vad blev i 2013 single efter et fire år langt forhold til Pernille Petersen. (Foto: Anthon Unger)
6 af 19 TV-Avisens tidligere så kønne ansigt blev forladt af politisk kommentator Michael Kristiansen ganske kort efter, at hun havde født deres andet fælles barn. Mette Walsted Vestergaard er nu enlig mor til Agnes Marie på tre og Sebastian på knapt et år. (Foto: All Over)
7 af 19 Ægteskabet blev en kort fornøjelse for tv-værten Lisbeth Østergaard og hendes mand Marc Fraenkel. Parret kom ud af deres forhold som ægtefolk som gode venner. (Foto: Jakob Jørgensen)
8 af 19 51-årige Line Baun Danielsen brød i fred og fordragelighed med den 19 yngre Kim Drejs sidste vinter. Parret har været sammen siden 2010, men nu er de gået hver til sit. (Foto: Mogens Flindt)
9 af 19 Iben Hjejle gik fra den ene Casper til den anden. Efter bruddet fra komikeren Casper Christensen faldt hun for håndværkeren Casper Werner Vulpius. Men heller ikke forholdet til Casper nummer to holdt, så nu er den kønne skuspiller single igen. (Foto: All OVer Press)
10 af 19 De stod over for hinanden i seermagneten 'Borgen', men privat gik skuespillerparret Birgitte Hjort Sørensen og Christian Tafdrup fra hinanden i 2012. (Foto: DR/Mike Kollöffel)
11 af 19 'Vild med dans'-skønheden Claudia Rex gik i 2013 fra sin kæreste gennem fire år, Martin Coops. Parret samarbejder stadig om deres fælles tøjmærke Zentiment. (Pr-foto)
12 af 19 43-årige Amin Jensen gik i starten af året fra sin kone, Lene Branth. Amin og Lene nåede at få døtrene Lærke og Lykke sammen. (Foto: Klavs Bo Christensen)
13 af 19 Venstre-parret Sophie Løhde og Troels Lund Poulsen arbejder stadig sammen for at vælte den nuværende regering, men privat er de gået fra hinanden. De nåede at være kærester i seks år, inden Sophie flyttede i egen lejlighed i København mens den tidligere skatteminister er blevet boende ved Hvalsø på Midtsjælland. (Foto: Mogens Flindt)
14 af 19 Formanden for det Konservative Folkeparti meddelte i februar, at han og Vibeke Sylvest skulle skilles. Kort efter fandt Lars Barfoed lykken igen med en kollega fra partiet. (Foto: All Over Press)
15 af 19 Et par måneders romance og en fælles baby på vej, det var hvad det blev til for Klaus Riskær og hans midlertidige kæreste Laura Petersen. Han har gjort den unge model det klart, at han ikke ønsker at tage del i opdragelsen af deres fælles barn, som hun bærer. (Foto: Mogens Flindt)
16 af 19 Allan Simonsen og hans kone gennem 12 gik fra hinanden, inden han blev nationalhelt med sin medvirken i 'Vild med dans'. Parret har 10-årige Kira sammen. (Foto: Henning Hjort)
17 af 19 Siden Jeanette Ottesen var 15 år, har hun været kæreste med Bobby Grey. For to år siden blev de gift, men i efteråret måtte den 25-årige svømmepige sande, at deres ægteskab var slut. (Foto: Ernst van Norde)
18 af 19 - Efter 31 års samliv er jeg desværre nødt til at meddele, at Bente og jeg er i gang med separationsforhandlinger. Det har været en meget svær beslutning, men efter omstændighederne har vi det godt, sådan skrev Peter Schmeichel i en pressemeddelelse den 19. december. Den tidligere landsholdsmål mand og Bente har to voksne børn og to barnebarn. (Foto: Anders Brohus)
19 af 19 Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig var blandt de kendte par, der i 2013 gik hver til sit. (Fotos: Thomas Lekfeldt)