Dan dropper dronningen

Fødevareministeren deltog ikke i nytårskuren sammen med resten af regeringen

Der var ikke tid til nytårskuren i år. Men Dan tager måske revanche til næste nytårskur. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Der var ikke tid til nytårskuren i år. Men Dan tager måske revanche til næste nytårskur. (Foto: Tariq Mikkel Khan)


Se også: Det stiveste puds: Her ankommer politikerne til nytårskur

Det er kun et par enkelte gange om året, at hele regeringen hiver i deres fineste gallatøj. For ganske kort tid siden ankom ministrene og andre vigtige emhedsmænd til Amalienborg, hvor de er inviteret til dronningens årlige nytårskur.

Men den nyudnævnte fødevareminister Dan Jørgensen mødte ikke op sammen med resten af kollegaerne for at ønske godt nytår til majestæten.

- Dan var ikke til stede, da han er i udlandet i anledningen af et privat ærinde, fortæller pressesekretær Morten Olsen til Ekstra Bladet.

Se også: Dan Jørgensens kæreste smider også tøjet

Det var ellers første gang, at den 38-årige Dan Jørgensen ville være i så fint selskab, siden han blev fødevareminister den 12. december 2013.

Hans nyudnævnte kollega, skatteminister Jonas Dahl, havde ellers trukket i sit stiveste puds til dronningens taffel.

Se også: Dan Jørgensens frække fortid

- Jeg må ærligt indrømme, at jeg er lidt nervøs og har kriller i maven. Jeg har snakket med mine kollegaer om arrangementet, bare så jeg er lidt forberedt på, hvad der skal ske. Det er jo en spændende og meget sjov begivenhed, som jeg helt sikkert skal fortælle mine børn om, sagde Jonas Dahl til Ekstra Bladet.

Dan Jørgensen var dog ikke den eneste minister, der glimrede ved sin udeblivelse. Også kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen var heller ikke til stede under kuren på Amalienborg.