TV: Betinget dom til Amalie

Amalie har lagt sig fladt ned på ryggen og erkendt, at hun har løjet overfor retten. Derfor fik hun 60 dages betinget dom og samfundstjeneste

Amalie fik 60 dages betinget dom for falsk vidneforklaring. (Foto: Mogens Flindt)
Amalie fik 60 dages betinget dom for falsk vidneforklaring. (Foto: Mogens Flindt)

Læs hele forløbet fra dagens retsmøde i live-opdateringen her:

Danske kendte Amalie fik 60 dages betinget dom

Det er dyrt at lyve i en dansk retssal. Amalie er netop blevet idømt en betinget straf på 60 dage for at lyve for retten. Samtidig skal hun udføre samfundstjeneste.

I dag har hun siddet på anklagebænken - tiltalt for at lyve i retten, da hendes on/off-kæreste Peter var tiltalt for vold mod hende.

I påsken 2011 gik hun i første omgang til politiet og anmeldte hun ham for vold, men da sagen kom for retten, ændrede den 21-årige realitystjerne forklaring. Peter havde ikke slået, fortalte hun i byretten. Den forklaring holdt hun fast i, da sagen kom for landsretten som ankesag - en sag, der trods Amalie verbale modstand blev, endte med, at Peter blev idømt 40 dages fængel.

Lige indtil i dag har Amalie fastholdt, at hun aldrig er blevet slået af Peter. Men da hun i dag selv sad på anklagebænken - tiltalt for falsk vidneforklaring - var det endnu en gang en ny version, der kom på bordet. Her erkendte Amalie få minutter inde i sagen, at hun har løjet - både i byretten og i landsretten.

- Jeg ved godt, at jeg har gjort noget forkert, fortalte Amalie med spæd bævende stemme.

Læs også:

Amalie risikerer op til 60 dages fængsel for falsk vidneforklaring, hvis hun blvier dømt. (Foto: Mogens Flindt) Danske kendte Amalie: Ja, jeg løj - Peter slog mig

- Jeg var bange for Peter, derfor løj jeg. Han truede mig inden retssagen mod ham, og det var derfor jeg gjorde det, fortalte hun.

Det var trusler om ny vold, der ifølge Amalie selv pressede hende til at tale usandt i de to sager, hvor han var tiltalt for vold mod hende.

Volden fortsatte
Amalies advokat ville gerne vide, om hun også efter Peters dom har været udsat for vold. Det bekræftede hun.

- Derfor er jeg ikke sammen med ham mere. Jeg vil gerne videre med mit liv.

Anklager Sonja Hedegaard ville gerne vide, om Amalie har anmeldt de nye voldsepisoder til politiet.

Læs også:

Amalie risikerer op til 60 dages fængsel for falsk vidneforklaring, hvis hun blvier dømt. (Foto: Mogens Flindt) Danske kendte Amalies nedtur: I retten i dag

- Nej, det har jeg ikke. Jeg vil ikke være sådan én, man skal have ondt af.....det er ret ydmygende, sagde hun.

Ifølge Amalie er der ingen, der kan bekræfte truslerne i forbindelse retssagerne mod Peter.

- Han gjorde det i bilen på vejen og sådan nogle steder....han er jo syg, konkluderede Amalie.

Dommeren i sagen synes, at der er ret voldsomme anklager, Amalie kom med mod Peter.

- Men jeg lover, at det er rigtigt, det jeg siger. Af hele mit hjerte!, sagde hun.

Læs også:

Amalie tager med egne ord retssagen 'i stiv hånd'. (Foto: Kenneth Meyer) Danske kendte Amalie i retten: - Jeg tager det i stiv hånd

Anklager Sonja Hedegaard krævede 60 dages ubetinget fængsel til Amalie, mens forsvarer Anders Nehmet forlangte, at dommen skulle gøre betinget.

1 af 2 I september 2011 mødte Peter og Amalie op i retten sammen. Denne gang blev det uden Peter, efter at parret igen-igen brød med hinanden før jul. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 2 Amalie fik 60 dages betinget dom for falsk vidneforklaring. (Foto: Mogens Flindt)