Nu begraves Gabriel Axel

Den nærmeste familie og danske skuespil-koryfæer er ved at sige et sidste farvel til den Oscar-vindende danske filminstruktør

Gabriel Axel blev 95 år gammel. (Foto: Polfoto).
Gabriel Axel blev 95 år gammel. (Foto: Polfoto).

Gabriel Axel Mørch, der i 1988 vandt en Oscar for filmen 'Babettes Gæstebud' stedes lige nu til hvile og hele den nærmeste familie er samlet for, at sige farvel til filminstruktøren, der blev 95 år gammel.

Axels fire børn, Peter, Jan, Isabella og Karin og børnebørnene, Elias, Julie-My og Lia-Marie er til stede i Grundtvigskirken på Bisbebjerg i København.Pil med babyen Birch på armen og Gabriel Axels fire børn, Peter, Jan, Isabella og Karin, samt børnebørnene, Julie-My, Lia-Marie og Elias. (Foto: Tarik Mikkel Khan).
Pil med babyen Birch på armen og Gabriel Axels fire børn, Peter, Jan, Isabella og Karin, samt børnebørnene, Julie-My, Lia-Marie og Elias. (Foto: Tarik Mikkel Khan).
Se også: Gabriel Axel sang franske sange aftenen, før han døde

Også danske skuespil-koryfæer som Judy Gringer og Anne Birgitte Garde er mødt frem, ligesom Holger Juul Hansens enke, Inge Juul Hansen, deltager i begravelsen.

Se også: Dansk Oscar-vinder er død

Efter ceremonien på Bisbebjerg er overstået, kører man i kortege til Garnisons Kirkegården på Østerbro. Her begraves Gabriel Axel i familiegravstedet, hvor også hans kone ligger begravet.