Efter flere uger som gidsel: Kendt tv-vært frigivet

Jeppe Nybroe er blevet frigivet, efter at han i flere uger har siddet som gidsel i Mellemøsten

Jeppe Nybroe har igennem flere uger siddet som gidsel i Mellemøsten, erfarer Ritzau. Han er nu blevet frigivet (Foto: Mikkel Russel)
Jeppe Nybroe har igennem flere uger siddet som gidsel i Mellemøsten, erfarer Ritzau. Han er nu blevet frigivet (Foto: Mikkel Russel)


Se også: Fakta om Jeppe Nybroe

Den tidligere DR-nyhedsvært Jeppe Nybroe er blevet frigivet efter at have siddet som gidsel i Mellemøsten i flere uger, erfarer Ritzau.

I følge Ekstra Bladets oplysninger blev den tidligere DR-vært bortført da han var på opgave i byen Aarsal i Libanon med en palæstinensisk kollega den 7. februar.

Bagbundet og bortført
De blev tvunget ud af deres bil, blev bagbundet og fik hætter på.

Herefter blev de kørt væk og anbragt et ukendt sted.

Jeppes ringer til sin kæreste og siger, han bliver væk nogle dage, men hun fornemmer, at samtalen er iscenesat og senere kontakter gidseltageren den danske ambassadør i Beirut.

Krævede millioner
Gidseltagerne kræver, at ambassaden sætter dem i kontakt med Jeppe Nybroes familie og kræver fem millioner dollars i løsesum.

Dagen efter kidnapningen bliver Jeppe Nybroes familie kontaktet af gidseltagerne, og der begynder reelle forhandlinger om, hvordan han kan blive frigivet.

Siden bliver Jeppe Nybroe og hans kollega flyttet rundt, mens forhandlingerne om deres frigivelse foregår.

Udenrigsministeriet vil foreløbigt ikke udtale sig om sagen.

Ekstra Bladet har haft kendskab til gidselssagen fra starten, men har - af hensyn til Jeppe Nybroes sikkerhed og en løsning af sagen - valgt ikke at skrive om det før nu.

Opdateres..