Paradise-Kimie: Aamunds ros havde gjort mor stolt

Rikke Kimie Andersens mor har inspireret Jane Aamund til at søge aktiv dødshjælp

Jane Hoffmann og Rikke Kimie Andersen (Foto: privat).
Jane Hoffmann og Rikke Kimie Andersen (Foto: privat).

- Det gør mig glad, at hun har skrevet godt om min mor.

Sådan siger den tidligere deltager i 'Paradise Hotel' Rikke Kimie Andersen til Ekstra Bladet om Jane Aamunds udmelding i denne uges Ude og Hjemme, der udkommer onsdag.

I ugebladet fortæller Jane Aamund, at hun er inspireret af Rikke Kimie Andersens mor, Jane Hoffmann, som hun kalder for 'en helt', fordi hun offentligt har fortalt om sit ønske om at få aktiv dødshjælp.

Se også: Jane Aamund vil søge aktiv dødshjælp

Jane Hoffmann led af den uhyggeligt aggressive nervesygdom ALS og valgte lige efter nytår at tage til Schweiz, hvor hun fik hjælp til at dø på en selvmordsklinik.

I Ude og Hjemme fortæller Jane Aamund, at hun efter tre hårde kræftforløb er så plaget af smerter, at hun vil søge aktiv dødshjælp i Schweiz.

Og den beslutning kan Rikke Kimmie Andersen godt forstå.

- Hvis man synes, at nu er nok nok, skal man også have lov til at komme herfra, inden der kommer for mange lidelser ind over, siger hun til Ekstra Bladet.

'Underligt ikke at kunne dele det med min mor'
Rikke Kimie Andersen har læst Jane Aamunds pæne ord om moderen - og ordene gør hende glad.

- Det er underligt, jeg ikke kan dele det med min mor. Min mor havde en masse bøger af hende og syntes, hun er en genial forfatter. Så det, tror jeg, hun ville have syntes, var super sejt, fortæller hun og fortsætter:

- Det kunne have været rigtig fint, hvis hun havde hørt, hun var blevet kaldt en helt.

Se også: Kræftramt Jan Fog: Forstår godt Jane

- Hvordan er det som pårørende, når ens familiemedlem - i det her tilfælde din mor - melder ud, at hun vil have aktiv dødshjælp?

- Det er jo hårdt, for så ved man, man må miste hende. Men når omstændighederne er, som de er i de tilfælde, hvor man ønsker aktiv dødshjælp, synes jeg ikke, der er andet at gøre end at respektere den syges ønske. Det ville være egoistisk at stille sig op imod det, siger Rikke Kimie Andersen.