Julie Zangenberg: Jeg vil kunne forsvare mig

Kampscenerne i en ny vampyrserie gav Julie Zangenberg mulighed for at genopfriske sine evner for kampsport og selvforsvar

Julie Zangenberg er god til at forsvare sig selv. Hun startede med boksetræning i 8. klasse og boksede i fem år.(Foto: Linda Johansen)
Julie Zangenberg er god til at forsvare sig selv. Hun startede med boksetræning i 8. klasse og boksede i fem år.(Foto: Linda Johansen)

Ung, forvirret og vampyr. Sofie fra den nye dramaserie 'Heartless' har nok at slås med. Den 25-årige skuespiller Julie Zangenberg har derfor forberedt sig til rollen som hende ved at træne en masse kampsport.

Se også: Medina i nærkontakt med Zangenberg

- Det er egentlig ikke fordi, der er så mange kampscener i serien. Men det har været vigtigt for at give rollen den der energi af at være fysisk duelig og i stand til at forsvare sig selv i alle situationer, fortæller Julie Zangenberg.

Se også: Julie Zangenberg: Jeg elsker det overnaturligeJulie Zangenberg og Sebastian Jessen spiller hovedrollen i den nye tv-serie 'Heartless' som et søskendepar.(Foto: Linda Johansen)
Julie Zangenberg og Sebastian Jessen spiller hovedrollen i den nye tv-serie 'Heartless' som et søskendepar.(Foto: Linda Johansen)


Skuespillerinden, der fik sin debut på det hvide lærred, da hun som 13-årig spillede hovedrollen i familiefilmen 'Klatretøsen', har altid været en fysisk aktiv pige.

Startede med at bokse i 8. klasse
- Som helt ung havde jeg nogle gange en udfordring med mit temperament. Jeg var nok i virkeligheden lidt en rod. Så var der nogen, der anbefalede mig at starte til boksning. Jeg begyndte til det i 8. klasse og fortsatte i fem år, fortæller hun.

- Det var virkelig godt. Ud over den fysiske træning gav det mig også en mental styrke og stolthed. Det er godt for alle at dyrke sport, men jeg mener, det er særligt vigtigt for os kvinder, at vi lærer at kunne forsvare os selv, siger hun.Allan Hyde kendt fra den amerikanske tv-serie 'True Blood' spiller rollen som en ond kostskoleelev.(Foto: Linda Johansen)
Allan Hyde kendt fra den amerikanske tv-serie 'True Blood' spiller rollen som en ond kostskoleelev.(Foto: Linda Johansen)


En stærk kvinde
Det med at være en stærk kvinde, der kan klare sig selv, er i det hele taget vigtigt for den unge skuespiller.

- For mig handler det med at 'være stærk' lige så meget om den indre styrke. Man kan styrke sit indre på mange måder. For eksempel ved at tale med en psykolog, tage ud at rejse og læse bøger, der stimulerer intellektet, siger hun.

Siden Julie Zangenberg lavede sin første film for 12 år siden, har hun spillet et utal af roller både på film, tv og teater. Men rollen som vampyrpigen Sofie i 'Heartless' har dog været en helt særlig fysisk udfordring.

Meget fysisk rolle
- Jeg har virkelig skulle bruge min krop i den her rolle. Jeg har både skulle lære at dykke, og så har jeg fået træning i at fægte, fortæller hun.

'Heartless' får premiere mandag 28. april kl. 21.00 på Kanal 5.Her ses alle de unge skuespillere i tv-serien Heartless.(Foto: Linda Johansen)
Her ses alle de unge skuespillere i tv-serien Heartless.(Foto: Linda Johansen)