Helenas hemmelighed

Danske Helena Christensen har så godt styr på finanserne og karrieren, at hun ikke behøver sælge sig selv eller bekymre sig om fans på Facebook og Twitter

Helena Christensen som model for Triumph. (Pr-foto: Triumph)
Helena Christensen som model for Triumph. (Pr-foto: Triumph)


Se også: Helena som streng balletlærer i Oh Land-videoSe også: Helena gudesmuk i eget undertøj

Mens andre supermodeller har lagt navn til tvivlsomme parfumer, undertøj og andet mystisk merchandise, så har Danmarks mest succesfulde model gennem tiderne aldrig solgt sit navn og ’varemærke’ til højest bydende.

I et nyt interview med det førende modemagasin Vogue fortæller den 45-årige model og fotograf, hvorfor hun igennem alle årene har valgt at holde sit navn ude af andres forretninger.

– Jeg er sikkert gået glip af en masse forretninger på grund af mit princip, men jeg har altid tænkt: ’OK, du har, hvad du skal bruge, du har sparet det op, du kunne, så nu kan du arbejde med ting, der inspirerer dig, siger Helena til Vogue.Helena er anerkendt og respekteret både som model og som fotograf. (Foto: Triumph)
Helena er anerkendt og respekteret både som model og som fotograf. (Foto: Triumph)


Ikke travlt på Facebook
Og det er ikke kun på det forretningsmæssige område, at Helena er gået sine egne veje.

Når det kommer til tidens populære sociale medier som Facebook, Twitter og Instagram har hun - i modsætning til sine kollegaer som eksempelvis danske Nina Agdal - ikke travlt med at opdatere verden med anekdoter og billeder af sig selv.

– Jeg er overhovedet ikke ambitiøs på det område. Uanset hvad jeg laver, så kan jeg bedst lide små intime projekter, siger Helena Christensen, der i samme interview fortæller, at hun har en helt speciel samlemani.

Samler på lingeri
Hun har nemlig gennem mange år samlet på frækt undertøj og har for nylig i samarbejde med lingeri-firmaet Triumph brugt sin ekspertise til at udvikle en ny undertøjsserie.

Den danske model, der til daglig bor i New York sammen med sin 15-årige søn Mingus, har tidligere været model for lingeri-mærket Victoria's Secret og hopper stadig selv fra tid til anden i undertøjet og lader sig fotografere til de glittede magasiner, når hun ikke selv har travlt med at være bag kameraet.Den danske model har boet både Paris og København. I dag bor hun i New York. (Foto: Triumph)
Den danske model har boet både Paris og København. I dag bor hun i New York. (Foto: Triumph)


1 af 3 (Foto: Triumph)
2 af 3 (Foto: Triumph)
3 af 3 Helena Christensen som model for Triumph. (Pr-foto: Triumph)