Oh Land: Barnlig superstjerne

Den danske sangerinde legede med Barbie-dukker, til hun var 15, og har stadig ikke givet slip på barnet i sig selv, fortæller hun

Oh Land fortæller, at hun elsker at lege, og at hun aldrig har givet slip på barnet i sig selv. (Foto: Linda Johansen)
Oh Land fortæller, at hun elsker at lege, og at hun aldrig har givet slip på barnet i sig selv. (Foto: Linda Johansen)

Normalt kræver det hårdt arbejde og masser af flid at nå toppen af hitlisterne, men for den 28-årige sangerinde Oh Land er det hele som en leg. Hun har både national og international succes med sin musik fra sin base i New York, hvor hun blandt andet har spillet hos talkshowkongen David Letterman. Og måske skyldes den store succes, at den barnlige side stadig fylder meget i stjernen.

- Jeg har i hvert fald godt fat i den del af mig selv. Jeg tror aldrig, at jeg helt har lagt barnet i mig helt på hylden. Jeg var sådan en, der legede med Barbie til jeg var 15, siger hun til Ekstra Bladet.

Se også: Værten på Voice Junior: Børnene gør mig skruk

- Jeg tænker ikke så meget over, hvad jeg siger og gør. Jeg gør det bare. Og det er jo en meget barne-agtige måde at gøre det hele på, for børn er jo meget lystbetonede.

For tiden er hun coach i 'Voice Junior' på TV 2, hvor hun hver fredag er med til at udvikle unge talenter i alderen otte til 14 år. Hun sagde ja til opgaven af to grunde: Fordi hun skulle arbejde med talentfulde børn, der ifølge hende selv rent faktisk kan synge, og fordi hun skulle arbejde med netop børn.

- Der er mere håb i at guide en, der er i begyndelsen af sit liv, end en 43-årig, der har oplevet en masse og har sin egen måde at gøre tingene på, siger hun.

Se også: Her er de tre nye Voice-coachesOh Land er coach i 'Voice Junior' på TV 2 sammen med Joey Moe (th.) og Wafande (ikke på billedet). (Foto: Linda Johansen)
Oh Land er coach i 'Voice Junior' på TV 2 sammen med Joey Moe (th.) og Wafande (ikke på billedet). (Foto: Linda Johansen)


Ren leg har det nu alligevel ikke altid været for Oh Land, der lyder det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius. Hun startede sin scenekarriere som balletdanser, men fik en skade og kastede sig efterfølgende over musikken. Erfaringen fra sin egen karriere kan hun bruge i sit samarbejde med de syngende børn.

- Jeg har stået på en scene med et nummer på maven, siden jeg var ti, så jeg er blevet bedømt hele mit liv, og jeg har virkelig også fået mange nej'er, så jeg kender godt til hele auditionfølelsen, fortæller hun.

Se også: Helena som streng balletlærer i Oh Land-video

Samtidig prøver hun at lade børnene i talentshowet føle, at de leger og har det sjovt.

- Jeg prøver ikke at gøre det hele for alvorligt, for hvis jeg udstråler, at det her virkeligt er alvorligt, så kommer de jo også til at føle, at de går glip af noget, hvis de ikke går videre, siger Oh Land og tilføjer:

- Jeg prøver at gøre programmet til noget, som er sjovt for dem at være med i og noget, hvor de føler, at de lærer noget, ligegyldigt om de kun er med en enkelt gang.

Se også: Oh Land: Nu er jeg ærlig overfor min skørhed