Gustavs voldsmand dømt skyldig

Den 23-årige realitystjernens voldsmand blev dømt skyldig i Københavns Byret

Gustav Salinas var for ganske kort tid siden i retten, hvor han skulle vidne mod en 20-årige mand, der er tiltalt for at have jagtet, truet og spyttet på realitystjernen i maj sidste år.

Den 20-årig tiltalte blev kendt skyldig i Københavns Byret, og han fik 40 dages fængsel, og dommeren gav anklageren medhold i, at forbrydelsen skulle ses som en hatecrime.

De 40 dages fængsel bliver lagt oven i 60 dages fængsel, som den tiltalte fik for en anden dom tilbage i februar for forsøg på vold mod en politimand.

Se også: Gustav i retten: Han truede med at dræbe mig

I maj sidste år blev Gustav ifølge anklageskriftet jagtet i sin bil gennem flere gader i indre by af en gruppe unge mænd, der råbte skældsord og spyttede efter ham.

- Han starter med at jagte mig i bilen, og på et tidspunkt stiger han ud og råber 'svans' og 'homosvin'. Så siger han, at jeg skal stige ud af bilen, og at han vil dræbe mig, fortalte realitykongen, da han vidnede.

Se også: Homohadere forfulgte Gustav i vild biljagt

Gustav var meget påvirket i løbet af retssagen, og han fortalte flere gange, at han havde været meget bange under jagten.

Og det kunne Gustavs ven, der var med i bilen og var indkaldt som vidne, nikke genkendende til.

- Jeg bliver helt klam, når jeg bare sidder tæt på ham, som jeg gør nu. Det var en af de mest forfærdelige oplevelser i mit liv, sagde vennen i retten.

I løbet af retssagen blev der både vist video, der var optaget af realitystjernen under køreturen, og der blev også fremlagt DNA beviser, der var taget fra det spyt, som blev fundet i Gustavs bil.

Den tiltalte ønskede ikke at forklare sig i retten, men han sendte flere gange hånlige smil af sted til Gustav og de andre tilstedeværende i retssalen.

- Jeg var ikke med i bilen, det var ikke mig, der gjorde det, sagde den 20-årige som det eneste i retten. Men domstolen valgte altså at dømme ham 40 dages fængsel.

Dommen blev modtaget af den 20-årige, som virkede ganske upåvirket af hele sagen.

Gustav Salinas var derimod lykkelig for, at der faldt dom i sagen.

- Jeg er simpelthen så glad. Jeg kan slet ikke få armene ned. Det skal bare fejres, sagde en glad Salinas til Ekstra Bladet.