Hvad bilder Jim Lyngvild sig ind?

Politiforbundets formand kalder modediktatoren 'udenfor pædagogisk rækkevidde'

Jim Lyngvild - sammenligner politiet med SS-agenter. (Foto: Linda Johansen)
Jim Lyngvild - sammenligner politiet med SS-agenter. (Foto: Linda Johansen)

Modediktator Jim Lyngvild har fået politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, på nakken. Årsagen er, at Lyngvild har sammenlignet danske betjente med tyske SS-agenter fra Den Anden Verdenskrig.

- Hvad bilder han sig ind. Manden er jo udenfor terapeutisk rækkevidde, siger politichefen til Metroavisens hjemmeside, mx.dk.

Jim Lyngvilds vrede skyldes den såkaldte hundelov, og han mener, at betjente skal nægte at udføre ordren, når en hund skal aflives.

Ingen gradbøjning
- SS-agenter kunne blive skudt, hvis de nægtede at udføre en ordre. Sådan er det ikke længere. Du kan blive fyret. Herregud. Så find et andet job, siger Jim Lyngvild til Ekstra Bladet.

Se også: Jim Lyngvild: Indien er som en voldtægt af sjælenSe også: Lyngvild om Eurovision-værter: Klogt at fravælge ChristianeSe også: Kjoledesigner: Jeg diskuterer mænd med Pia Kjærsgaard

Det er Oxfeldt ikke enig i.

- Vi har noget lovgivning, vi skal følge, og det er ikke til diskussion. Vi kan ikke begynde at gradbøje loven - så havde vi en politistat. Jeg håber, han kommer med en uforbeholden undskyldning, for det er injurierende og udenfor al fornuft, siger han.

Moral tæller mere
Jim Lyngvild holder imidlertid fast i sit synspunkt.

- Der er stor forskel på at bryde loven og nægte at følge den. Moralske principper tæller mere. Jeg vil aldrig kunne tage skæbnen i egen hånd og gå ud og slå et levende væsen ihjel. Sådan har mange betjente det garanteret også. Lad dem, der ikke har det, udføre aflivningen. Men man skal have lov til at sige nej til opgaven, siger Lyngvild.

1 af 2 Claus Oxfeldt - Lyngvild er udenfor terapeutisk rækkevidde. (Foto: Jakob Boserup)
2 af 2 Jim Lyngvild - sammenligner politiet med SS-agenter. (Foto: Linda Johansen)