Lasse Spang korsfæstet på Filippinerne: - Det var ubeskriveligt

Den danske stuntman gennemlevede en helt ufattelig smerte, da han blev korsfæstet

Lasse Spang Olsen er den første dansker, der bliver korsfæstet på Filippinerne. (Foto: AP)
Lasse Spang Olsen er den første dansker, der bliver korsfæstet på Filippinerne. (Foto: AP)

- Jeg har det fuldstændigt fantastisk! Altså fuldstændig fantastisk!

Sådan siger 48-årige Lasse Spang Olsen, efter han i dag blev korsfæstet i San Pedro Cutud på Filippinerne.

Som stuntman har den danske vovehals udsat sig selv for meget, men det her er det hidtil mest smertefulde, han har gjort, fortæller han til Ekstra Bladet på en halvdårlig telefonforbindelse.

- Det er toppen af det, jeg har prøvet. Det gjorde sindssygt ondt, siger danskeren, der fik ti centimeter lange søm gennem både hænder og fødder.Danskerne lider, mens han bliver pillet ned af korset. (Foto: AP)
Danskerne lider, mens han bliver pillet ned af korset. (Foto: AP)


- Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Selvom jeg har prøvet mange tossede ting i mit liv, så slår det her alt, jeg nogensinde har prøvet før. Det svarer til to timers mental rengøring på en gang. Der bliver virkelig ryddet op oveni hovedet på en, når man står der, lyder Lasse Spang Olsens beskrivelse af sine 15 minutter på korset.

- Man er vokset op med det der kors, som man bare grundlæggende er så bange for. Og man ved, at når man kravler derop, så er det fordi, der er nogen, der skal slå søm igennem dine hænder og fødder. Det er så sindssyg en fornemmelse, at man bliver flyttet helt ud af sin egen krop, siger han.

- Men hvorfor er det lige, at du gjorde det?

- Det er som et led i en dokumentarfilm, at jeg gjorde det. Den handler i meget korte træk om, om man som ikke-religiøs kan få noget, der ligner en religiøs oplevelse. Men altså jeg er lige blevet pillet ned af korset, så jeg er nok ikke så god til at formulere mig lige nu, siger han.

- Du har prøvet meget på din krop. Hvor ondt gjorde det her i forhold til andet, du har udsat dig selv for?

- Det her lå i toppen af, hvad jeg prøvet. Det gjorde sindssygt ondt. Hold kæft det gjorde ondt. Men det er ikke det, det handler om. Smerten er bare en katalysator for, hvad der i virkeligheden foregår. Sådan noget har jeg aldrig troet på før. Jeg har altid tænkt, at smerte kan man ikke bruge til andet, end at det vil man gerne have til at holde op. Men når man hænger deroppe….det er ubeskriveligt. Helt ubeskriveligt!Lasse Spang Olsen bliver båret væk. (Foto: AP)
Lasse Spang Olsen bliver båret væk. (Foto: AP)


- Er det toppen af, hvad du vil udsætte dig selv for?

- Det er i hvert fald det mest absurde. Men også noget, jeg vil være glad for at tænke tilbage på, når jeg bliver gammel, siger Lasse Spang Olsen.

Korsfæstelserne sker hver år på Filippinerne i forbindelse med påsken, men Lasse Spang Olsen er den første ikke-filippiner, der har fået lov til at prøve det. Det har taget danskeren otte måneder at få tilladelsen.